Güncel

ŞENLİKOĞLU: “KADINA YÖNELİK ŞİDDET TÜM İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ŞENLİKOĞLU: “KADINA YÖNELİK ŞİDDET TÜM İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR”

Şenlikoğlu mesajında, kadına yönelik şiddeti kınadığını ve şiddete uğrayan kadınların her zaman yanında olduğunu vurgulayarak: “Kadına şiddet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur” dedi.

Kadınların değer görmediği, ayrımcılığa uğradığı, şiddet ve istismara maruz kaldıkları bir ortamda toplumun; barış, huzur ve refahından söz edilemeyeceğinin altını çizen Şenlikoğlu şunları kaydetti: “Kadına yönelik şiddet, tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Üzülerek izliyoruz ki, ülkemizde kadına yönelik şiddet olaylarına rastlıyor, baskıları ve hatta kadın cinayetlerini bile konuşmak zorunda kalabiliyoruz. Şiddet olaylarının önüne geçilmesi için her türlü tedbir alınıyor olsa bile, bilinç ve idrak eksikliğinden kaynaklanan olayların önüne ne yazık ki geçemiyoruz. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelede en temel adımın, dini, vicdani, insani ve ahlaki eksende atılması gerekiyor. Peygamber Efendimizin, ‘Ey insanlar Kadınların haklarına riayet edin. Onlara şefkat ve sevgi ile muamele edin. Kadınların haklarını yerine getirme konusunda Allah’tan korkun’ diyerek tüm insanlığa söylemiş olduğu bu evrensel sözlerde belirtildiği gibi, kadınlar bizim baş tacımız onlara iyi davranmalı ve onlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.

Bu duygu ve temennilerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün, mutlu bireyler, uyumlu aileler ve sağlıklı bir toplum için dayanışma vesilesi olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL