Güncel

Şenlikoğlu: “İmkânlarımız Ölçüsünde En Yüksek İyileştirmeleri Yapıyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Giresun Belediyesi arasında imzalanan sözleşme gereği enflasyon farkı göz önünde bulundurularak taşeron personellerin maaşları yeniden düzenlendi.

Şenlikoğlu: “İmkânlarımız Ölçüsünde En Yüksek İyileştirmeleri Yapıyoruz”

1 Ocak 2022 – 31 Ocak 2024 tarihleri aralığındaki anlaşma kapsamında, personeller 15 Şubat 2023’te ilk zamlı maaşlarını alacak olup, bu maaşa 17 günlük ikramiye de yansıyacak.

Yaklaşık 900 işçiyi kapsayan anlaşmaya göre, yemek ücretleri de günlük net 55 TL’ye yükseltilirken, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel personellere de 500 TL ek ücret verilecek.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu personellerin haklarını iyileştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek: “Şehrimizi daha da güzelleştirmek adına birlikte mesai harcadığımız tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Tabi ki emeklerinin karşılığı maddiyatla ölçülemez. Yeni düzenleme için bütün fırsatları ve imkânları zorladık. Elimizden ne geliyorsa, imkânımız neye el veriyorsa en yükseğinden, en üstünden vermeye çalışıyoruz. Çünkü işçilerimizin emeği çok kıymetli, alın teri çok kıymetli. Nihayetinde bizim isteğimiz, işin hakkını vererek insanların bizden memnun kalması. Bizim inancımızda çalışanın alnının teri kurumadan emeğinin karşılığını teslim etmek vardır. İsteğimiz Belediyenin en temel taşı olan ve kar-kış gece-gündüz sokakta çalışan kardeşlerimizin bu konuda mağduriyet yaşamamasıdır. Maddiyattan da öte bu gayretleri için, bu şehre yaptıklarınız için işçilerimize bir kez daha teşekkür ederim. İşçi kardeşlerimizin maaşlarına yaptığımız zam ve iyileştirmelerin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL