Güncel Yerel

ŞENLİKOĞLU; “Hizmet Üretiyoruz”

Giresun Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci toplantısını yaptı.

ŞENLİKOĞLU; “Hizmet Üretiyoruz”

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantı öncesinde şehir içi ulaşımında uygulanması planlanan havuz sistemini hazırlayan firma yetkilisi sistem hakkında belediye meclisine geniş çaplı bir sunum yaptı.

Ardından ise gündem maddeleri görüşüldü. Bazı maddeler karara bağlanırken, bazı maddeler için ise komisyonlar ek süre talebinde bulundu.

Toplantıda belediyenin 2021 yılı faaliyet raporu da oylandı ve rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

2021 yılı faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, proje bazlı faaliyetleri ana başlıklarıyla anlatarak şunları kaydetti:

“2021 yılını dolu dolu geçirdik. Pandeminin de dahil olduğu sıkıntılı bir sürece rağmen elimizden geldiğince verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalıştık. Rutin işlerin yanı sıra mega projelerimizi de bakanlıklar üzerinden, devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle başlattık veya ihale aşamasına getirdik.

Plajlar bölgesi projemiz tamamlanmak üzere. Giresun Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli bu projesinin açılışını 21 veya 22 Mayıs tarihinde yapmayı planlıyoruz. AB atık su arıtma ve altyapı tesisi projesi başladı. Şehrimiz güzel ve sorunsuz bir son teknoloji arıtmaya sahip olacak. Millet bahçesi projemiz devam ediyor, 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Nihatbey Caddesi’ni yeniledik, Pazar Caddesi’ni yeniliyoruz. Sırada Fatih Caddesi ve Boztekke Caddesi var. Yeni su kuyularını hizmete soktuk, altyapıya büyük yatırım yaptık. Makine İkmal binamızı hizmete soktuk. Dal-Çık projemiz yatırım programına alındı, ihalesi için temas ve çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağını Uzuncakum mevkiine yapıyoruz. 3 adet yöresel ürünler pazarını hayata geçirdik. Sanayi bölgesindeki Doğupark ve Galericiler Sitesi ile Küçükköy Andal bölgesindeki ticaret merkezi projemiz ihale aşamasında. Şehirde 3 adet donanımlı otopark yapacağız. Nizamiye Kale’de kentsel dönüşüm projesi için ilk adımı attık. Dış cephe giydirme projesini hayata geçirdik. Yeni hizmet binamıza taşındık. Bilgi evleri açtık. Sosyal alanda da birçok etkinlik yaptık.’’

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL