Spor

Seçil Er Dünya Şampiyonu Oldu

Milli sporcu Seçil Er, kadınlar K44 65 kg finalinde Brezilya’dan Leylianne Ramos dos Santos Samara’yı 12-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Seçil Er Dünya Şampiyonu Oldu

Dünya Para Taekwondo Şampiyonası’nın ikinci gününde Türkiye, 1’i altın 4 madalya kazandı. Seçil Er dünya şampiyonu olurken, kadın takımın da kürsünün en üst basamağına çıktı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonaya 43 ülkeden 263 sporcu katıldı. Şampiyonanın ikinci ve son gününde K41 ve K44 kategorilerinde 5’er olmak üzere 10 sıklette müsabakalar yapıldı. Türkiye, son gün müsabakalarını 1 altın ve 3 bronz olmak üzere 4 madalya ile noktaladı.

Erkekler K44 70 kg’da Fatih Çelik, K44 +80 kg’da Mehmet Sami Saraç ve K41 80 kg’da Yaşar Sami Gökbaba bronz madalya kazanan isimler oldu.

Türkiye, bu sonuçlarla şampiyonayı 2 altın, 5 gümüş, 6 bronz olmak üzere 13 madalya ile tamamladı. Türkiye, kadın takım sıralamasında dünya şampiyonu olmayı başardı. Ay-yıldızlı milliler, genel takım sıralamasında ise Rusya’nın ardından 2. sırayı alırken, İran 3. oldu.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL