Spor

Şampiyon Bahçeşehir Koleji

Bahçeşehir Koleji, FIBA Avrupa Kupası şampiyonu oldu.

Şampiyon Bahçeşehir Koleji

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre,  FIBA Europe Cup final rövanş maçında Bahçeşehir Koleji evinde Unahotels Reggio Emilia’yı 90-74’lük skorla mağlup etti ve organizasyonda şampiyonluğa ulaştı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Bahçeşehir Koleji 43-37 önde tamamladı. Bahçeşehir Koleji’nde Jamar Desean Smith 17 sayıyla oynadı. Unahotels Reggio Emilia’da ise Arturs Strautins ve Stephen Mark Thompson Jr. 19’ar sayıyla mücadeleyi noktaladı.
FIBA Europe Cup final serisinin MVP’si Bahçeşehir Koleji’nden Jamar Desean Smith oldu.
Bahçeşehir Koleji, İtalya’da oynanan ilk karşılaşmada da Unahotels Reggio Emilia’yı 72-69’luk skorla mağlup etmeyi başarmıştı.
FIBA tarafından açıklanan bilgiye göre Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki mücadeleyi 13.485 biletli taraftar takip etti ve tüm zamanların FIBA Europe Cup seyirci rekoru kırıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel‘in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:” FIBA Europe Cup kupasını namağlup olarak ülkemize kazandıran Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımımızı yürekten kutluyor,emeği gecen herkesi tebrik ediyorum.Bu gurur Büyük Bahçeşehir ailemizin.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu,” Bu başarılı organizasyonun ortaya çıkmasında büyük emekleri olan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Sayın Enver Yücel’e ve Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Başkanı Sayın Hüseyin Yücel’e Türk basketboluna duydukları güven ve katkıları için teşekkür ederim.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL