Köşe Yazısı

SALGIN BİTTİ Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çarşamba günü gerçekleştirdiği Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını ve artık HES kodu sorulmayacağını söyledi. Salgın bitti mi? Artık ülke olarak..

SALGIN BİTTİ Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çarşamba günü gerçekleştirdiği Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını ve artık HES kodu sorulmayacağını söyledi. Salgın bitti mi? Artık ülke olarak Covid-19’u yendik mi? Peki hala devam eden vakaların ve vefatların sebebi nedir? Bu habere en çok sevinenler maskeyi kolunda gezdirenler oldu. Kapalı alanlarda havalandırma yeterli ise maske takma zorunluluğumuz yok.  Kapalı alanlarda havalandırmanın yeterli olup olmadığı da kimse tarafından umursanmayacak zaten. Yani fiilen tamamıyla kalktı. HES kodunun kalkması da pek hayra alamet olmayacak. HES kodunun amacı neydi? Amacı izolasyonda olanın ayırt edilmesiydi. Artık o ayrım da ortadan kalktığına göre pandeminin bitişini kanıtlamış oluyoruz. Ben yine de bu zorunluluk kalkmış olsa da maske takılması gerektiğini düşünüyorum. Henüz vakalar tam anlamıyla bitmiş değil, Covid-19 hala bizimle. İleriki dönemlerde bedelinin ağır olacağını düşünüyorum.

Bulancak- Kovanlık yol hattı üzerinde Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan günlük rutin kontroller devam ediyor. Bazı vatandaşlar bu konuda olumsuz tepkiler veriyor olsa da bu yol güzergahında yer alan köy sakinleri durumdan pekte rahatsız değiller. Bu günlük rutin kontroller ile Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığı 1 yıl içerisinde 150’ye yakın aranan şahsı yakalamış olup araç muayenesi geçmiş olan 27 araca ceza kesti. Alkollü araç kullanan kişilere de gerekli cezai işlemler yaptı. Son 1 yıl içerisinde de daha önceden görünen hırsızlık olayları ve ormandan kaçak ağaç kesimi gibi durumlarda önlenmiş oldu. Can güvenliğimizi ve huzurumu sağlamak için gecesini gündüzüne katan Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığına ve tüm kolluk kuvvetlerimize teşekkürlerimi sunarım.

Ukrayna – Rusya Savaşı. Bölgede tansiyon her geçen gün artarken, Rus ordusu havadan ve karadan kritik noktaları ele geçirmeye devam ediyor. İki ülke arasında geçtiğimiz gün yapılan altı saatlik müzakerelerden ateşkes çıkmadı. Ukrayna ordusu ve halkı, Rusya’ya karşı direnmeye devam ediyor. Umarım vatandaşlar daha fazla yara almadan bu savaş sona erer.

Bu hafta zorlu bir deplasman bizleri bekliyor. Göztepe karşısında aldığımız 3 puan sonrası Rizespor deplasmanından da 3 puan alıp döneceğimizi düşünüyoruz. Bulancakspor 4 haftada 12 puan toplayarak ikinci devrede müthiş bir grafik yakaladı. Bulancakspor bu sezon ligde kalmak için elinden geleni yapıyor. Giresunspor’umuza ve Bulancakspor’umuza Başarılar Dilerim.

SAYGILARIMLA…

Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…

SAVAŞ’ımın Yokluğunun 3977’nci Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL