Güncel

Piraziz’de LEADER Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Piraziz’de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yetkilileri, Piraziz Kaymakamı Furkan Başar, Piraziz Yerel Eylem Grubu’nun katılımları ile Yerel Kalkınma Stratejilerinin Hazırlanması (LEADER) konusunda bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Piraziz’de LEADER Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

LEADER programının amacının kırsal topluluklarının kapasitesinin geliştirilmesi, kırsal alanların sosyal ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesi, yerelde henüz kullanılmayan kaynakların kullanılması olduğu belirtildi.

Toplantıda söz alan konuşmacılar, IPARD kapsamında kurulan Piraziz Yerel Eylem Grubu Derneğinin kurulma amacı, amaçlanan faaliyetler ve AB fonlarından hibe alınarak ilçenin kalkınmasına katkı vereceğini ifade ettiler.

Ülkemizde uygulanmakta olan LEADER kapsamı içerisinde uygulanacak olan Yerel Kalkınma Stratejisinin içeriği, hibe programının içeriği, uygulama örnekleri, karışılabilecek sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alış verişi yapıldı.

Kaymakam Furkan Başar, LEADER tedbiri ve hibe desteklerinin önemini vurgulayarak Piraziz Yerel Eylem Grubu’nun gerçekleştireceği çalışmaları destekleyeceklerini belirterek, projeye katkıları olan paydaşlara teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL