Güncel Yerel

Piraziz’de Afete Maruz Bölgede Yapılan Çalışmalarda Sona Gelindi

Giresun İli Piraziz İlçesi Çayır Köyünde, meydana gelen heyelan sonucu “Afete Maruz Bölge” ilan edilen mevkide yapılan çalışmalarda sona gelindi. Bölgede Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında inceleme yapıldı.

Piraziz’de Afete Maruz Bölgede Yapılan Çalışmalarda Sona Gelindi

Çayır Köyünde, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü teknik personeli tarafından daha önce etüt çalışması yapılmış ve 18 konut için genel hayata etkililik kararı alınarak Afete Maruz Bölge ilan edilmişti.
Afete Maruz Bölge ilan edilen ve 2022 yılında meydana gelen aşırı yağışlar sonucunda tekrar hareketlilik yaşanan bölgede, köy muhtarı ve bölge halkı ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ve beraberindeki teknik heyet tarafından yeni yapılacak yol güzergâhı ile yıkım kararı verilen binalarla ilgili yapılacak işlemler görüşüldü.


Daha önce hak sahipliği tespiti yapılarak sonuçlandırılan heyelana maruz bölgede Vali Enver Ünlü’nün talimatıyla incelemelerde bulunan ilgili Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ile beraberinde; Piraziz Kaymakamı Faruk Başar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca, AFAD İl Müdürü Murat Cavunt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Yardımcısı Özgün Şengül ve ilgili teknik personel tarafından alternatif yol güzergâhları ile ilgili yapılacak çalışmalar ele alındı.
Afete Maruz bölgede bulunan ve yıkım kararı alınan binaların biran önce yıkımının gerçekleştirilmesi ve yeni yol için kamulaştırma yapılması için Kaymakamlık, İl Özel İdaresi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından harekete geçildi. AFAD Başkanlığı ve İl Özel İdaresinin desteğiyle Çayırköy Emiroğlu Mahallesine ulaşımın sağlanması için yeni yol yapılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL