Güncel Sağlık

“PCR Testi Sadece Semptom Gösterenlere Yapılacak”

Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bundan böyle PCR testi sadece semptom gösteren kişilere yapılacaktır” açıklaması yaptı.

“PCR Testi Sadece Semptom Gösterenlere Yapılacak”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’ndan sonra yaptığı açıklamada, Bilim Kurulu’nun salgının seyri, aşı programı, TURKOVAC sonuçları, test politikaları, karantina ve izolasyon kuralları gündemiyle toplandığını belirtti.

Bakan Koca, Omicron varyantının Türkiye’de baskın varyant haline geldiğini ve vaka sayılarının yaklaşık 4 kat arttığını söyledi. Hastanelerde yaklaşık yüzde 10 artış olduğunu belirten Koca, ‘Omicron, salgının tehlikesini azaltacağa benziyor’ dedi.

Bakan Koca karantina ve izolasyon konusunda yeni alınan kararları ve PCR testlerinde yapılan değişikliği de şöyle sıraladı:

“Aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir.
İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmadan izolasyondan çıkabilirler.
Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır.
Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır.”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL