Yerel

“Özgür Basın, Demokrasinin Bekçisidir”

İYİ Parti Bulancak İlçe Başkanı Nesim Çelik, Anadolu Ajansı’nın 102. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle özgür basına, özgür fikre ve özgür topluma vurgu yaptı.

“Özgür Basın, Demokrasinin Bekçisidir”

Başkan Çelik; Anadolu Ajansı’nın kurucularını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Halide Edip ve Yunus Nadi’yi rahmetle anıyor, ajansta emeği geçen ve kalemleri satılık olmayan tüm gazeteci kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum dedi.

Gazetemize açıklamada bulanan Başkan Çelik; “Özgür basın, devlet kurum kurumsallığına inancın teminatıdır. Özgür basın demokrasinin bekçisidir. Günümüzde geldiğimiz noktada, medya adeta bir siyasi partinin basın bürosuna dönmüştür. Gazeteler parti broşüründen, televizyonlar ise propaganda makinesinden farksızdır. Milletin gerçeğini milletten saklayanlara karşı bu mücadele, ülkemizdeki kara bulutlar dağılana dek devam edecek. Milletin haber alma hakkına hizmet eden bir medya için her daim yanlarında olacağız. Fikirlere kelepçe vuran, basının kalemlerine karşı duran işlerini yapmalarına engel olan bu zihniyete karşı el ele, omuz omuza hep beraber mücadele edeceğiz. Özgür basına, özgür fikre ve özgür topluma hep beraber kavuşacağız” dedi.

Başkan Çelik; “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği’nin açıklamasında, bu iktidar döneminde yüzlerce yayın organı kapatıldı. 12 bini aşkın gazeteci işsiz kaldı. Yayın organları kapatılıp binlerce gazeteci işsiz bırakılarak kasıtlı olarak ülkenin hafızası silinmek istenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL