eğitim

ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI STANDART HALE GETİRİLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi, donatım ve materyal ihtiyaçlarının giderilerek verilen eğitimin niteliğinin artırılması amacıyla çalışmalar yürütülmektedir.

ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI STANDART HALE GETİRİLİYOR

Bu kapsamda, İlimiz Şebinkarahisar İlçesi Yavuz Selim Ortaokulu bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfının standartlaştırılması tamamlanmış, nitelikli ve nezih bir eğitim ortamı özel çocukların hizmetine sunulmuştur.

Çalışmalar kapsamında Merkez İlçedeki 23 Nisan İlkokulu bünyesinde hafif düzeyde otizmli öğrenciler için ilköğretim programı uygulayan özel eğitim sınıfının standartlaştırılma çalışmaları da devam etmektedir.

Müdür Tosunoğlu, çalışmalarla ilgili olarak; Bakanlıkça özel eğitim sınıflarında yapılan standartlaştırma çalışmaları ve ortam düzenlemelerinin özel yavrulara daha kaliteli bir eğitim hizmeti verilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Eğitimin her kademesinde olduğu gibi özel eğitim alanında da çocuklarının eğitsel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak var olan potansiyellerini ve yeteneklerini geliştirmek için nitelikli eğitim kadrosu ile özveriyle çalıştıklarını vurguladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL