eğitim

Özel Eğitim Okullarının ” 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ” Sergisi Açıldı

“2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” münasebetiyle Merkez ilçede bulunan özel eğitim okullar da eğitim gören özel çocukların ortaya çıkardığı eser ve çalışmaların yer aldığı sergi düzenlendi.

Özel Eğitim Okullarının ” 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ” Sergisi Açıldı

Can Akengin Sanat Galerisindeki serginin açılışı; Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Müdürlüğk şube müdürleri ile okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Serginin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ile İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve beraberindekiler tarafından birlikte kesildi.
Açılış sonrası Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, sergilenen eser ve çalışmaları tek tek gezerek incelerken özel çocuklarla yakından ilgilendi ve sohbet etti. Öğretmenlerinden çalışmalar konusunda bilgiler aldı.
Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş yaptığı değerlendirmede; Özel çocuklara nezih ve iyi bir eğitim sunmak için devletin tüm imkânlarını sunduğunu dile getirdi. Düzenlenen serginin ise özel çocuklarımızın iyi bir eğitim ve sevgiyle neleri başarabildiğine güzel bir örneği olduğunu ifade etti. Bu vesileyle özel çocuklara nitelikli bir eğitim vermek için gayret ve özveri ile çalışan ve bu eserlerin ortaya çıkmasına katkı sunan tüm özel eğitim yönetici, öğretmen ve personelleriyle özel çocuklara ve ailelerine teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da değerlendirmesinde, Bakanlığın ve Valiliğin destekleriyle Müdürlük olarak, otizm spektrum bozukluğu ve diğer tüm özel gereksinimli çocukların öğrenme özellikleri ve ihtiyaçlarına uyumlu öğrenme ortamları oluşturmaya ve mevcutları da zenginleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için nitelikli eğitim kadromuzla sadece 2 Nisan’da değil her gün çocukların ve velilerin yanında oluyoruz dedi. Bugünkü sergide yer alan eserin bu çalışmaların meyvesi olduğunu dile getirdi.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde tüm özel çocuklara ve değerli ailelerine saygı ve sevgilerini iletirken, çocukların eğitiminde özenli ve hassas bir çalışma sergileyen ve emeği geçen özel eğitim okullarının kıymetli yönetici ve öğretmelerine çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL