eğitim Genel Güncel

Özel Çocuklara Özel Materyaller Tırı İlimize Ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ile Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle “7 Bölgeye 7 Tır İle Özel Eğitim Materyali” programı kapsamında Bakanlığın Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından özel çocuklar için hazırlanan eğitim materyalleri 81 ile gönderildi.

Özel Çocuklara Özel Materyaller Tırı İlimize Ulaştı

Bu kapsamda Giresun’a gönderilen materyalleri taşıyan tır, ilimize ulaşmış olup, Müdürlük Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Murat Yavuz başkanlığında oluşturulan İl Materyal Dağıtım Komisyonu tarafından karşılanmıştır. Bakanlıkça gönderilen materyal setlerin fiziksel, mekanik ve kimyasal açıdan öğrencilerin sağlığı için risk oluşturmayacak şekilde üretimine azami önem verilmiş, öğrencilerin ilgi ile kullanabileceği şekilde, sağlam ergonomik ve sınıf içi kullanıma uygun ebatlarda hazırlanmıştır. Hazırlanan bu eğitim materyalleriyle özel öğrencilere kavram, okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim vb. alanlarındaki becerilerin kazandırılması, öğrenme ve üretme süreçlerinin zenginleştirilmesi hedeflenmiştir. “7 Bölgeye 7 Tır İle Özel Eğitim Materyali” programı kapsamında ilimize gönderilen materyallerin, komisyon marifetiyle belirlenen takvim doğrultusunda, il genelindeki özel eğitim okullarımıza ve özel eğitim sınıflarımıza dağıtımına başlanmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da konu ile ilgili olarak; Her kademede olduğu gibi özel eğitimde de çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için devletimizin tüm imkânlarını seferber etiğini vurguladı. İlimize gönderilen bu materyallerle özel çocuklarımızın daha nitelikli ve kaliteli bir eğitim alacağını dile getirdi. “Bu vesileyle eğitim öğretim hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e ve Valimiz Sayın Enver Ünlü’ye şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL