Güncel Yerel

Öz Sağlık İş Sendikası 1. Dönem İş Yeri Sendika Temsilcisi Eğitim Programı Tamamlandı

Hak İş Sendikaları Konfederasyonuna (HAK- İŞ) bağlı Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Öz Sağlık İş) Giresun Şube Başkanı Hamza TÜRKMEN, akademik sendikacılık anlayışıyla Türkiye genelinde başlatılan 1. dönem iş yeri sendika temsilcisi eğitim programının Ordu ve Giresun’da tamamlandığını duyurdu.

Öz Sağlık İş Sendikası 1. Dönem İş Yeri Sendika Temsilcisi Eğitim Programı Tamamlandı

Ordu ve Giresun’dan temsilcilerin katıldığı ve 2 gün süren eğitim programına; Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Bilgin, ÖZ-SAM Danışma Kurulu Üyesi Doç.Dr. Mehmet Merve Özaydın, Kişisel Gelişim Eğitmeni Rahim Aladağ, Karadeniz Bölge-Trabzon Şube Başkanı Ergin Erbaşaran, Giresun Şube Başkanı Hamza Türkmen,  Ordu Şube Başkanı Ahmet Durmaz ve işyeri sendika temsilcileri katılım sağladı.

Eğitim programının açılış töreninde konuşmalarını gerçekleştiren Sendika Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan, şunları kaydetti;

“Sendika Akademik kurulumuz Öz Sağlık İş Sendikası Stratejik Araştırmalar Merkezi ÖZ-SAM tarafından planlanan Faaliyet kapsamında bu gün burada  Ordu ve Giresun Şubelerimizin katılımıyla, Eğitim çalışmalarımızı başlatıyoruz. Akademisyenler ve alanlarında uzman eğitimciler ile sendikamız hukukçuları tarafından 2 gün boyunca sizlere, planlanan eğitimler verilecektir.

Eğitim planlaması yaparken şubelerimizle yapılan istişare ve akademik ölçümleme ile konu başlıklarımız belirlenmiştir. Sendika olarak yaptığımız her işte olduğu gibi bu eğitim çalışmalarında da istişare ederek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Eğitim çalışmalarına Sendikamızın geleceği adına çok önem ve değer veriyoruz. Bu bakımdan, Teşkilatlarımızın en kılcal damarı olan kıymetli temsilcilerimizin, eğitim süreci boyunca anlatılanları çok dikkatle dinleyip, sorularınızla eğitimlere destek vermenizi bekliyoruz. Hizmet verdiğimiz sahada en iyisi biz olmalıyız, anlayışıyla burada yapılacak eğitimler sonucunda, Sendikamız adına ülke genelinde konusunda bilgili, tecrübeli ve her bakımdan donanımlı kadroların oluşacağı, bunun da sendikamızın marka değerine katkı sağlayacağı ve sonucunda Ülke genelinde ki diğer rakip sendikalara fark atarak gündeme oturacağımız bir gerçektir. Bu Eğitimler planlanan şekilde tamamlandığında, Ülke genelinde 3000’in üzerindeki tüm temsilcilerimiz Aynı Eğitimi almış olacaklar. Bu sayede Sendikamızın gücü önemli oranda artacak bundan hepimiz kazançlı çıkacağız.

Mesleğe başladığınız ilk günden, mesleği bıraktığınız güne kadar meslek alanında aldığınız eğitimler, tüm çalışma hayatınız boyunca bilgi, beceri, davranış ve verim açısından sizlere çok büyük değer ve önemli kazanımlar sağlayacaktır. Ayrıca emeklilik yaşantınızda da toplum içerisinde, iyi birer birey olarak yerinizi alacaksınız. Şunu biliyorum, Temsilcilik çok zor bir görevdir. Sayın Genel Başkanımız, Genel merkez yönetim kurulumuz ve Sendikamızı temsilen bölgelerinizde önemli işler yapıyorsunuz, Sendikamızın bekası için mücadele ediyorsunuz.  Bu nedenle sendikamız ve bizler için uç beyi, akıncılar gibisiniz.”

 “Öz Sağlık-İş Sendikası’nın Kökleri Kendi İnancından, Kendi Kültüründen Beslenir”

Katılımcılara hitabında temsilcilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sendika Genel Başkanı Devlet Sert; “Öz Sağlık-İş Sendikamız bugün itibariyle 8 yaşına girmiş daha ilkokul çağında ama 8 yaşında ki sendikamız Türkiye’de ki 219 sendika içerisinde 3. Büyük sendika olma özelliğini taşıyor. HAK-İŞ’in 2. Büyük, kendi işkolumuzda ise 13 sendika içerisinde birinci yani lider sendikayız. Bu tesadüfen olan bir şey değil. Öz Sağlık-İş Sendikası’nın kökleri kendi inancından, kendi medeniyetinden beslenen bir sendikadır. HAK-İŞ’in misyonuna uygun olarak faaliyetini sürdüren bir sendikadır. Yine Sendikamız Dünya İslam Sağlık Birliği’nin kurucusudur. Dünyada ki sağlık alanında faaliyet gösteren bütün sağlık birimlerinin öncüsü, kurulmasına katkı sunan bir sendikayız. Sendikamız Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikası’nın (EPSU) ve Uluslararası Kamu Hizmetleri Konfederasyonu’nun (PSI) üyelik başvurularını da yapmış bulunmakta.” dedi.

 “Bilgi Sendikacılığını Ayakta Tutanlar Kazanacak”

Biz teşkilatımızı eğitimler yaparak revize etmeye çalışıyor, eğitilmeyen öğütülür anlayışından yola çıkıyoruz diyen Başkan Türkmen; “Eğitim bizim olmazsa olmazlarımız arasında. İnşallah bir iki yıl içerisinde bütün teşkilatımızı eğitimden geçireceğiz. Bunu önemsiyoruz, birileri temsilcilerimiz eğitilmesin diyebilir. Ama biz şunu diyoruz; biz kendimizi eğiteceğiz, temsilcilerimizi eğiteceğiz, üyelerimizi eğiteceğiz ki bilgili bir işçi sınıfı yetiştirelim. Ne zaman ki bilgili bir işçi, teşkilat yapısı olursa o ayakta kalacaktır. Eğitim insanın doğuşundan ölümüne kadar olan bir süreçtir ve artık sadece bilgi sendikacılığını ayakta tutan kazanacaktır. 1.Dönem Eğitim Programı Tüm Teşkilatımız İçin Hayırlı Olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL