Güncel

Okul Kantinleri, Güvenli Gıda Konusunda Bilinçlendirme Eğitimi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda güvenliği eğitim sorumlusu tarafından öğrencilere eğitim verildi.

Okul Kantinleri, Güvenli Gıda Konusunda Bilinçlendirme Eğitimi

Bakanlığın 2018-2022 Stratejik Planında yer alan, ” Okullarda Gıda Güvenirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek” hedefi doğrultusunda 2018 yılından bu yana eğitimler yürütülmektedir. Ancak 2020-2021 yılları arasında ülkemiz ve dünyada yaşanmakta olan Covid-19 pandemisi nedeniyle, okulların kapalı olması sonucunda yapılamayan eğitim çalışmaları yeniden başlatıldı.

2021 yılsonuna kadar Giresun’da yapılması öngörülen eğitimler kapsamında, Giresun Merkez Kanuni Ortaokulunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda güvenliği eğitim sorumlusu tarafından “Okul Kantinleri-Güvenli Gıda-Kişisel Hijyen” konulu eğitim verildi.

Öğrencilere verilen eğitimlerde çocukların gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyeleri artırılması, mikrop nedir, doğru el yıkama, kantinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, marketten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, Alo 174 gıda hattı, OKUL GIDASI LOGOLU ÜRÜNLER, fırından ekmek-simit  alırken dikkat edilmesi gerekenler (unlu mamul-eldiven-para ilişkisi) hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda güvenliği eğitim sorumlusu tarafından, Gelecek nesillerin temeli olan çocukların, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi için, eğitim faaliyetlere  okullarda devam edileceği bilgisine ulaşıldı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL