Güncel

Öğrenciler, Matematik Temelli Kodlama Çalışmaları ile Kendi Oyunlarını Tasarladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu Matematik Seferberliği doğrultusunda Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yürütülen faaliyetlere bir yenisi daha eklendi.

Öğrenciler, Matematik Temelli Kodlama Çalışmaları ile Kendi Oyunlarını Tasarladı

Bu kapsamda, Giresun Bilim ve Sanat Merkezi tarafından BİLSEM öğrencilerine yönelik ‘Matematik’ temelli kodlama çalışmaları gerçekleştirildi.

8-23 Ekim 2022 tarihleri arasında, Giresun Bilim ve Sanat Merkezi Dijital Tasarım Atölyesi’nde düzenlenen etkinliklerde öğrencilerimiz, öğretmenleri Anıl Birgül danışmanlığında “KoduGameLab” oyun tasarım aracı ile ‘Matematik’ temelli kodlama çalışması yaparak kendi oyunlarını tasarladı. Çalışmaların son gününde İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Babur ile AR-GE birimi üyeleri de hazır bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Matematik Seferberliği kapsamında yürütülen çalışmalara dair değerlendirmesinde; Öğrencilerimize matematiği sevdirmek ve gelişimlerini desteklemek için yapılan etkinlik ve atölye çalışmalarının önemine bir kez daha vurgu yaptı. Okullarımızda Matematik Seferberliği çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti. Matematik ile kodlamayı birleştirerek güzel çalışmalar ortaya çıkaran tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL