eğitim Genel Güncel

Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımıyla, Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci Bilgilendirme toplantısı zoom üzerinden gerçekleşti.

Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine alınacak özel yetenekli öğrencileri belirlemek üzere 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak olan öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine dair kılavuz Bakanlığın http:// orgm.meb.gov.tr internet adresinde yayımlandı. Buna göre, bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde, sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasından yapılacaktır.
Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu paylaşımda; “Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda; Bakanlık tarafından yayımlanan kılavuz doğrultusunda, Giresun’da tüm resmi-özel İlkokullarda oluşturulan olan Okul Yönlendirme Komisyonları (okul müdürü, müdür yardımcısı, rehber öğretmen-psikolojik danışman olarak görev yapan öğretmenler ile her sınıf seviyesinden (1. 2. 3 4. sınıf) birer sınıf öğretmen) katılımıyla zoom üzerinden BİLSEM 2021-2022 Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.” Bilgileri aktarıldı.
Gerçekleşen toplantıyı, Bil-sem İl Tanılama Sınav Komisyonu Baş kanı ve Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Yavuz tarafından katılımcılara, aday gösterme aşaması, ön değerlendirme aşaması, bireysel değerlendirme aşaması ve Okul Yönlendirme Komisyonlarının yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verilirken, Giresun BİLSEM Müdürü Baysan Banu Uzun ile Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sedat Sarıgül tarafından sunum gerçekleştirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL