Köşe Yazısı

NEVRUZ BAYRAMI

İYİ Haftalar… Toplumlarda barış, kardeşlik, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin hakim olmasında ortak kültürel değerlerin önemi büyüktür. İşte baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı da paylaşımcı..

NEVRUZ BAYRAMI

İYİ Haftalar…

Toplumlarda barış, kardeşlik, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin hakim olmasında ortak kültürel değerlerin önemi büyüktür. İşte baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı da paylaşımcı ve bütünleştirici niteliğiyle engin Türk coğrafyasında yaşayan tüm topluluklar tarafından binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Nevruz Bay-ramı, geçmişten günümüze birlik, beraberlik ve kardeşliğin hep beraber omuz omuza, yaşanmasına vesile olan, özel bir kaynaşma günüdür. Geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında milletleri birbirine yakınlaştıran, birliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan bu gibi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak, bizlerin görevleri arasındadır. Nevruz Bayramının dostluğa, mutluluğa, bolluğa, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını temenni ediyorum.

Sahil kesiminde 400 rakıma kadar olan bölgelerdeki fındık bahçelerinde don olayının gerçekleştiği ve yeni doğan fındığın dondan zarar gördüğü söyleniyor. Başkan Nurittin Karan’ da fındığın dondan zarar görme ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti. Karan “Hava açtıktan sonra durum 2 güne belli olur ama sanki şu anda sıkıntı var gibi görünüyor” dedi. Üretici bu konuda düşünceli. Umarım fazla bir zarar olmaz.

2011 yılında 21 Mart’ı Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir. Down Sendromu genetik bir farklılıktır. Sıradan bir insan vücudunda 46 kromozom bulunurken, Down sendromlu bireylerde bu sayı 47’dir. Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, bireyin hayatı boyunca devam eden bir farklılıktır. Dünya farklılıklarla güzel. Down Sendromu Farkındalık Günü Kutlu Olsun.

Omicron’un ilk etkileyip, yayılım gösterdiği şehirlerde vaka sayıları ciddi düşüş gösteriyor. Diğer şehirlerimizde de durumun benzer şekilde seyretmesi kuvvetle muhtemel. Yine aynı şekilde, hastalığı daha ağır geçirenler yaşlılarımızla kronik hastalığı olanlar… ÇÖZÜM: TEDBİR VE AŞI!  Virüs hâlâ aramızda. MAS-KE- MESAFE ve TEMİZLİK kurallarına riayet edelim.

Bu hafta deplasmandan puansız döndük. Altay’ın da puan kaybetmesi aramızdaki puan farkını korumamıza vesile oldu. Evimizde oynayacağımız Sivasspor maçında muhakkak 3 puan almamız gerekiyor. Bulancakspor, ligin 2. yarısında oynadığı 5 karşılaşma-dan da galip gelerek taraftarlarını sevindirdi. Giresunspor’a ve Bulancakspor’a Başarılar Dilerim.

 

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim

SAVAŞ’ımın yokluğunun 3995’nci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL