Genel

Mustafa Özkaya; “Her Veda Yeni Bir Başlangıçtır”

Orman Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alınan Mustafa Özkaya sosyal medya hesabından yaptığı Merhum Şair Mehmet Akif İnan’ın “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm. Destanlar yayılır mezarımızdan” dizeleriyle arkadaşlarına veda etti.

Mustafa Özkaya; “Her Veda Yeni Bir Başlangıçtır”

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından görevinden alınacağı kamuoyuna yayılan ve dün yapılan açıklama ile görevinden alınan Mustafa Özkaya’ya Giresun kamuoyu sahip çıktı. Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara yaptığı bir açıklamada “Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişçi öyle düşünüyoruz ki yandaşlarına yer hazırlamak için Giresunluların kıyımına gidiyor” diyerek kendisine sahip çıkmış ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmişti.
Mustafa Özkaya “Her Veda Yeni Bir Başlangıçtır” diyerek başladığı veda yazısına “Dört yıla yakındır sürdürdüğüm Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevimden ayrılmış bulunuyorum. Bundan sonra farklı görevlerde devletime, milletime, vatanıma hız kesmeden hizmet etmeye devam edeceğim. Makamdan güç almadan, bulunduğu mevkie güç ve farkındalık katarak, bir takım ruhu ülkemiz ormancılığına pozitif katkı sağlamaya çalıştım.
Son üç yılda çoğu genç olmak üzere 17.300 Memur-İşçi personel istihdamı, 1650 Pick-Up alımı, yüzlerce iş makinası alımı, yüzlerce arazöz alımı, 715 yeni İşletme Şefliğinin kurulması, binaların yenilenmesi, yol inşatlarının yapımına hız verilmesi, Geleceğe Nefes projesi, Büyük Orman Yangınları Çalıştayı, TORSEB (Ormancılık Fuarı), Yeşilin Enleri gibi ulusal ve uluslararası pek çok başarılı faaliyeti Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey liderliğinde otuz Bölge Müdürlüğümüz ve tüm teşkilatımız ile birlikte gerçekleştirdik. Tabii ki başarılı çalışmalarımızın yanında eksiklerimiz, insan olmamızdan kaynaklanan hata ve kusurlarımız olabilir. Ancak başarıya odaklı iyi niyetimizden asla ödün vermeden, görevimden başım dik alnım açık olarak ayrılmanın haklı gururunu taşıyorum.
Göreve gelmemiz ne kadar doğal ise görevden ayrılmamızda o kadar doğaldır. Teşkilatımızdan bu görevlere yeni arkadaşlarımızın atanarak taze bir kan, yeni bir heyecan katması ülke ormancılığı açısından önemlidir. Göreve yeni gelen arkadaşlarımızın 183 yıllık orman teşkilatının bayrağını daha yukarılara taşıyacaklarına güvenimiz tamdır.
Ankara ve Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ile Orman Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine bizleri uygun bulan ve birlikte çalışmaktan onur ve gurur duyduğumuz başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, Bakan yardımcılarımıza, Genel Müdürlerimiz Sayın Osman Kahveci, Sayın Mustafa Kurtulmuşlu, Sayın İbrahim Çiftci, Sayın İsmail Üzmez, Sayın Bekir Karacabey ile genel müdür yardımcılarımıza, daire başkanlarımıza, bölge müdürlerimize, denetim ve teknik elemanlarımıza, orman muhafaza memurlarımıza, idari personel ve işçi arkadaşlarımıza, milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza, orman köylülerimize, hemşerilerimize, millete hizmet yolunda her türlü desteğini bizden esirgemeyen, Memur-Sen, Hak-İş, Orman Mühendisleri Odası, Toç Bir-Sen, Öz Orman-İş, Tohum Derneği, Orman Muhafaza Memurları Derneği, ORFAMDER, TAKVA, Çevre ve Orman Derneği ile tüm sivil toplum kuruluşlarımızın genel başkan, yönetim kurulları ve teşkilatlarına, burada sayamadığım tüm dostlarımıza, milletimize hizmet yolunda yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyor, helallik istiyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaştırabilmek için “Durmak Yok Yola Devam” diyoruz. Hak-Batıl mücadelesinde hakkın yanında durarak mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL