Güncel Yerel

Müftülük İftarda Yetim Çocukları Ağırladı

Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesince yetimlere yönelik iftar programı düzenlendi.   

Müftülük İftarda Yetim Çocukları Ağırladı

Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Kadın Kollarınca organize edilen iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Müftü Topcan yetim çocuklarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Topcan, “Asıl yetimlik, ana babadan mahrum olmak değil asıl yetimlik ilimden, irfandan, ahlaktan, edepten mahrum olmaktır. Kardeşliği özler olduk. Şefkatin, merhametin yetimi olduk. Bir’i ve birliği özler olduk. Bugün sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan her çalışma, insanlığın günahına kefarettir.” dedi.

Yetimleri himaye etmenin önemine değinen Müftü Topcan, “Hz. Peygamber’in (s.a.s.) emaneti olan, ana baba öksüzü evlatlara sahip çıkmak, onlara ‘sofram sofranız, evim evinizdir’ diyebilecek yürekli insanlara ulaşmak yüce bir iştir. Herkesin, her kesimin yapabileceği bir iş değildir. Gönüllülük esasına bağlı, sevgi ve aşkla yürütülen çalışmalardır. Biliniz ki İl Müftülüğü olarak mazlum ve mağdur yetimler her nerede ise dün olduğu gibi bugün de yarın da desteklerimiz devam edecektir.

Kardeşlerim! Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Ben ve yetime kol kanat geren kimse, cennette yan yana olacağız.’ ve ‘Müslümanlar arasında kim bir yetimin yiyecek ve içeceğini üstlenecek şekilde sahiplenirse, Allah onu mutlaka cennete koyar.’  buyurmaktadır.  Bu, Peygamber müjdesidir.” diye konuştu.

Programa İl Müftü Yardımcısı Murat Mutlu, İl Vaizi Fatih Avcı, Şube Müdürleri Nafi Sağlam ve İsmail Aydın, TDV Giresun Kadın Kolları Başkanı Nihal Kasap ve TDV gönüllüleri katıldı.

Program sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL