Güncel Yerel

Müftü Topcan’dan “Manevi İklim: Üç aylar” Konferansı

Güce’de “Manevi İklim: Üç aylar” konferansı veren İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Kur’an, hayat alanlarından uzaklaştırılmış ve yüksek raflara mahkum edilmiştir.” dedi. 

Müftü Topcan’dan “Manevi İklim: Üç aylar” Konferansı

Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, Güce’de çeşitli temaslarda bulundu.  “Manevi İklim: Üç aylar” konulu konferans veren İl Müftüsü Topcan, “Kur’an; ilahi, muciz ve kıyamete kadar gelecek insanlara rehber olan bir kitaptır. Maddi ve manevi hayatımızın şifa kaynağıdır. Tükenmez bir hazinedir. Yolunu kaybedene yol bulduran, eğilmiş olanı doğrultan bir kitaptır. Üzülerek ifade etmek isterim ki Yüce Allah’ın hidayet rehberi olarak insanlığa gönderdiği Kur’an, inananların elinde adeta ölüler ve mezarlıklar kitabı muamelesine tabi tutulur oldu. Kur’an, hayat alanlarından uzaklaştırılmış ve yüksek raflara mahkum edilmiştir. Kur’an, dirilerin idrakine sunulması gerekirken bugün ölülerin ruhuna okunup üflenen kitap haline geldi.” dedi.

İl Müftüsü Topcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Üç ayları anlamlandıran, üç ayları sair aylardan ayıran en önemli özellik, Kur’an’ın bu mübarek aylardan Ramazan-ı Şerif’te indirilmesidir. Kur’an-ı Kerim’in bu aylarda çok daha fazla okunur olmasıdır. Berat Kandili arifesinde bulunuyoruz. Gelin bu mübarek mevsim, manevi hayatımızın miladı olsun. Bu mübarek aylar birbirimizle kucaklaşmamıza, aramızdaki dargınlıkların izalesine vesile olsun. Yıllar yılı sırtımızda taşımak zorunda olduğumuz maddi ve manevi cürüm ve günahlarımızdan arınma, Kur’an ile buluşmamız olsun.’’  Program 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinin gösterileri ile devam etti.

Müftü Topcan, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarıyla vatandaşların gönlünü kazanan İlit Köyü İmam Hatibi Talip Hatipoğlu’nu da ziyaret etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL