Güncel Yerel

Müftü Topcan: “Yılmadan Usanmadan Çalışmalıyız”

İl Müftüsü Topcan, müftülüklerin rehberlik makamı olduğunu, vatandaşlarla gönül köprüleri kurmaya devam edeceklerini belirtti.

Müftü Topcan: “Yılmadan Usanmadan Çalışmalıyız”

İlçe Müftüleri Toplantısı İl Müftüsü Ramazan Topcan başkanlığında Keşap’ta yapıldı.  Keşap İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda din hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesinin yanı sıra İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri arasında yürütülen işlemler görüşüldü.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Önümüzde Başkanlığımızın önemli çalışmalarından olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerinin yanı sıra 4-6 yaş Kur’an kursları, ihtiyaç odaklı Kur’an kursları ve umre organizasyonu faaliyetleri, ayrıca Hediyem Kitap Olsun, gençlik çalışmaları, üniversite ve KYK çalışmaları gibi birçok projemiz var. Yılmadan usanmadan çalışmalıyız. Üzerimizde milletin emaneti var. Bunun farkında olmalıyız. Bütün imkanları fırsata çevirmeliyiz. Bütün faaliyetlerimizi sahiplenmeliyiz. Vatandaşlarımızla olan ilişkileri sıklaştırmalıyız. Müftülüklerimiz rehberlik makamlarıdır.” dedi.

Birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendirmek için azami gayret gösterilmesi gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Topcan, “Yetim olarak yaşarız vatansız ise asla. Cennet vatanda yaşamanın bir bedeli var. Ya şehit ya gazi. Bu millet Peygamber (a.s.) övgüsüne mazhar olmuş bir orduyu bağrından çıkarmış bir millettir. Yarınların nasıl olacağı, bugün nasıl çalıştığımıza bağlıdır. İslam toplumlarının ezilmişliği düşmanlarından değil, kendi zaaflarından, birbirleri ile çekişmelerinden olmuştur. Bizim elimizle bir çocuğumuzun gönlüne Kur’an sevgisinin düşmesi ne kadar büyük bir sevap ise, bizim yüzümüzden İslam’a karşı bir çocuğumuzun kalbine soğukluk düşmesi de bu kadar büyük bir vebaldir. Amacımız iyi insan yetiştirmektir.  Alimlerini kaybeden milletler, geleceğini kaybeder. Başkanlığımız, milletimizin harcıdır. Sarıklı mücahitler hep bu millete önderlik etmişlerdir. En zor zamanlarda milletin önünde olmuşlardır. Millet, hocalarına her dönem sahip çıkmıştır. Millet, milli ve manevi problemlerini hocaları ile aşmıştır. Bugün bu görev sizlerin, bizlerin omzundadır.  Bu vesile ile şimdiden bütün görevli kardeşlerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftalarını ve Mevlid-i Nebi Haftalarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıda, 12. Cami Görevlileri Çalıştayı, Mevlid-i Nebi Haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Kitap Oku-Yorum Projesi, Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri, umre işlemleri, helal gıda ve iş ahlakı gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldı.  Toplantıya İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, ilçe müftüleri ve şube müdürleri katıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL