Güncel

Müftü Topcan: Her Din Görevlisinin 10 Genci Olsun

İl Müftüsü Ramazan Topcan, ülkenin en büyük zenginliği olan gençlere yönelik çalışmalara önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Müftü Topcan: Her Din Görevlisinin 10 Genci Olsun

Giresun Müftülüğü’nün yaptığı açıklamada; “İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı İl Müftüsü Ramazan Topcan başkanlığında gerçekleştirildi. Tirebolu İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda müftülüklerce yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesi, hizmetlerde metot ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesi, camilerde yapılacak programlarla ilgili görüş alışverişi ve mevzuatla ilgili genel konular istişare edildi. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı değerlendirildi. İl Müftüsü Ramazan Topcan, toplantının güzel yansımaları olduğunu belirterek, “İstişare toplantısı ile ilgili her birinizden güzel şeyler duydum. Rabbim devletimizi, milletimizi var etsin. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kere daha şükranlarımızı sunuyoruz. Onore olduk.“ dedi. “TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖNEMLİ BİR ÖĞRENME YÖNTEMİ“ Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yazılı talimatlarını ilçe müftüleriyle paylaşan İl Müftüsü Topcan, istişarenin önemine değinerek, “Çalışmalarda birbirimizin tecrübelerinden istifade edelim. Cemaatinizle beraber olun. Camilerde vaaz programlarınız olsun. Cumalarda mutlaka minberde, kürsüde olun. Kur’an kursu açılması gereken bölgelerimiz var bir kere daha gözden geçirelim. İçerisinde bulunduğumuz kış aylarını iyi değerlendirelim. Bir taraftan cemaatimizin bir taraftan da personelimizin eğitimini önemseyelim. Kur’an kursu öğrencilerimize yönelik sosyal etkinliklerimizi zenginleştirelim. Konu hakkında Halk Eğitimi Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü ile görüşün. Yeni yeni programlar yapın. Diğer taraftan Muhterem Başkanımızın en önemli talimatlarından olan; ‘Her Din Görevlisinin 10 Genci Olsun’ projesinin ilçelerimizde bizzat takipçisi olun. Üniversitelerde geçerken gençlik kulüplerinin oluşmasını sağlayalım.“ diye konuştu. “RABBİM VATANIMIZI VE AZİZ MİLLETİMİZİ KORUSUN“
Müftü Topcan İstanbul’da meydana gelen terör saldırısını kınayarak şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’umuzda yaşanan terör hadisesinde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet, aileleri başta olmak üzere aziz milletimize sabırlar diliyorum.
Yaşadıklarımız gösterdi ki; ‘su uyur düşman uyumaz.’ Malumunuz; terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke evladı olarak ifade edeyim ki bunun da intikamı alındı, alınacak inşallah. Yaşanan olaylardan dersler çıkarmalıyız, dikkatli olmalıyız. Sıkıntılarımızı bir ve beraber olarak çözebilir, üstesinden gelebiliriz. Varsın sofrada ekmeğimiz olmasın, ancak devletsiz, sancaksız yapamayız. Koca şairin; ‘Cânı, canânı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.’ sözünün ne anlama geldiğini daha iyi anladık. Ayrıca Düzce İlimizde deprem meydana geldi. Düzceli kardeşlerimize, aziz milletimize çok geçmiş olsun dileklerimizi arz ediyorum. Yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum. Rabbim beterlerinden korusun.“ Her ay farklı bir ilçede gerçekleştirilen istişare toplantısı, dilek ve temennilerle sona erdi.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL