Güncel Yerel

Müftü Topcan, Bilgi Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencileri Ödüllendirildi       

Piraziz İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Gençlerimiz Değerlerimiz Projesi” başlatıldı. 

Müftü Topcan, Bilgi Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencileri Ödüllendirildi       

Proje kapsamında gönüllü olarak temel dini bilgiler öğrenmek isteyen öğrencilere, öğretmenler ve din görevlileri tarafından ders verildi.

Eğitimler sonunda öğrencilere yönelik “Temel Dini Bilgiler Sınavı” düzenlendi. Sınavda dereceye giren öğrenciler için iftar programıyla birlikte “Ödül Takdim Töreni” gerçekleştirildi.

Ödül töreninde konuşan Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan; “Ağacı ayakta tutan, bedeninin iri oluşu değil kökleridir. Milletleri de ayakta tutan, sahip oldukları milli ve manevi değerleridir. Bu değerleri gelecek nesillere aktardığımız oranda tarih sayfasında varlığımızı sürdürebiliriz. Tarih, bize milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayan ve başka milletleri körü körüne taklit edenlerin evvela milli şahsiyetlerini kaybettiklerini, daha sonra da tarih sayfasından silinip gittiklerini göstermiştir. Bu nedenle bir toplumu içten yıkmak isteyen hainler, onların inanç ve ahlak değerlerini yok etmeyi ilk hedef olarak seçmektedirler.” dedi.

Müftü Topcan, öğretmenleri, öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Programın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ödül törenine Piraziz Kaymakamı Furkan Başar, İl Müftü Yardımcısı Murat Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Aydın, Müftülük personeli ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL