Güncel Yerel

Müftü Topcan; “Aile Yapısını Korumak Sorumluluğumuzdur”

Giresun İl Müftülüğü, “15-21 Mayıs Aile Haftası” etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik ‘Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak’ konulu konferans düzenledi. 

Müftü Topcan; “Aile Yapısını Korumak Sorumluluğumuzdur”

Seyyid Vakkas Camii’nde düzenlenen konferans öncesi din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Bu çağda İslam’ın ön gördüğü şekilde aile olmak ve aile kalabilmek yine İslami değerlerin yaşatılmasıyla mümkün olacaktır. Güçlü olmak sadece bedenen kuvvetli olmak değil, bizi birbirimize bağlayan manevi değerlerimizin de güçlü olmasına bağlıdır. İnsanı hayata bağlayan ana unsurlar; sevgi, saygı ve muhabbettir. Bu değerlerin olmadığı ortamda büyüyen insanlar geleceğini kurmakta zorlanır. Unutmayalım ki aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur. Güçlü ve mutlu ailelerden güçlü toplum meydana gelir.” dedi.

Müftü Topcan, konferansa katılan din görevlilerine teşekkür ederek, “Hızla dijitalleşen dünyada Kur’an ve sünnet ışığında değerleriyle var olan ve bu değerlerin nesilden nesile aktarılmasına hizmet eden aile yapısını korumak ortak sorumluluğumuzdur. Güçlü ve huzurlu aile yapısı ancak milli ve manevi değerlere sahip çıkarak korunabilir.” diye konuştu.

“Milli ve Manevi Değerler Ailede Öğrenilir”

Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Vaizi Muhittin Sarmusak, ahlakın ailenin temelini; ailenin ise toplumun temelini oluşturduğunu ifade etti.

Dijital dünyanın hukuki alanda olduğu kadar ahlaki boyutta da inşa edilmesi gereken bir meşruiyet zeminine ihtiyacı olduğunu belirten Sarmusak, “Dünyayı yaşanabilir kılacak tüm değerler, ancak sağlıklı ve sağlam temeller üzerine inşa edilmiş aile yapısıyla mümkündür. Bizim inancımıza göre aile, bir ahlak okuludur. Ahlak ise hiç kimse bilmese ve görmese bile doğru, iyi ve güzel olanı yapmayı gerektirir.” şeklinde konuştu.

Konferansa İl Müftü Yardımcıları Murat Mutlu, Özlem Gülbe ve din görevlileri katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL