eğitim Güncel

Müdür Tosunoğlu, Merkez İlçe Ortaokul Branş Zümre Başkanları ile Bir Araya Geldi

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Merkez İlçedeki ortaokul ve imam hatip ortaokullarının branş dersleri zümre başkanları ile bir araya geldi.

Müdür Tosunoğlu, Merkez İlçe Ortaokul Branş Zümre Başkanları ile Bir Araya Geldi

Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda Müdür Tosunuoğlu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav”a girecek 8. Sınıf öğrencilerinin eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme ve hatırlatmalarda bulundu. Toplantının devamında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar tarafından branş öğretmenlerine, yürütülecek çalışmalar konusunda sunum gerçekleştirildi.

Müdür Tosunoğlu zümre başkanlarına hitaben; İlimizde akademik başarının artırılmasında branş öğretmenlerine büyük görevler düştüğünü belirtti ve bu konudaki çalışmalarını yoğunlaştırmalarını istedi. Müdür Tosunoğlu branş öğretmenlerimizin ders içi uygulamalarında, Bakanlıkça http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr internet sitesinde yayımlanan örnek soruları ve çalışma sorularını kullanmalarının önemine değindi.

Müdür Tosunoğlu konuşmasının devamında öğretmenlerimizden, çalışmalarını müfredat programlarına ve kazanımlara uygun olarak yapmalarını, okuma-anlama, analiz etme çalışmalarına ağırlık vermelerini vurgularken, özellikle sınavlarda yanlışı azaltma yönünde çalışma yapmalarını istedi. Öğrenciler tarafından güçlük çekilen kazanımların telafisinin yapılması, öğrencilerin eğitim öğretim ve sınavlara hazırlık süreçlerinde karşılaşacakları sıkıntıların tespit ve çözümünde, öğretmen-öğrenci-veli işbirliğinin, başarıyı artıran önemli bir etken olduğunun altını çizdi.

Müdür Ertuğrul Tosunoğlu zümre başkanlarından, branşlarına dair çalışmaların şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da titizlik ve hassasiyet içerisinde sürdürülmesini istedi.

Müdür Tosunoğlu toplantıda, zümre başkanlarını da dinleyerek, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüş alış verişinde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL