Güncel Siyaset

Milletvekili Tığlı; “Vizyon Diye Diye Giresun’u Her Konuda Haksızlığa Mahkûm Ettiniz” 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, hızlı tren yolu hattında Giresun’un yer almamasında şaşılacak bir durum olmadığını söyledi.

Milletvekili Tığlı; “Vizyon Diye Diye Giresun’u Her Konuda Haksızlığa Mahkûm Ettiniz” 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Tığlı, AKP Giresun Milletvekillerini kastederek Giresun kamuoyuna hesap verme yükümlülükleri var. Suskunlukları yetersizliklerini örtmeye yetmeyecek dedi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Karadeniz Teknik Üniversitesiyle birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucu Erzincan – Gümüşhane, Tirebolu – Trabzon konvansiyonel demir yolu projesini verimsiz olarak değerlendirmiş, projenin Hızlı Tren Projesi olarak uygulanacağına karar vererek güzergahı Erzincan – Bayburt – Çaykara – Of – Trabzon rotası olarak uygun bulduğunu açıklamıştır” dedi.

“Giresun Halkına Hesap Vermek Zorundasınız”

Bu karar Giresun için büyük bir haksızlıktır ancak kararın bir hayal kırıklığı olarak değerlendirilmesini anlamakta güçlük çekiyorum diye sözlerine devam eden Milletvekili Tığlı; “Hem bizim hem Giresun’da ki Sivil Toplum Kuruluşların, hem de odalar ve meslek kuruluşlarının, projeyle ilgili uyarıları iktidar tarafından dikkate alınmadığını üstüne üstlük seçim dönemlerinde nasıl propaganda malzemesi yapılarak suiistimal edildiğini defalarca deneyimledik. AKP İktidarı bu hususta tüm Giresun kamuoyuna hesap vermek evet tekrar ediyorum ve altını ısrarla çiziyorum hesap vermek yükümlülükleri vardır. Suskunlukları bu noktada yetersizliklerini örtmeye yetmeyecektir” çıkışını yaptı.

“Vekiller Bakanla Fotoğraf Çektirmek İçin Yarıştılar”

Hatırlanacağı gibi Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) 2014-2018 Eylem Planında güzergâhlar arasında Giresun yer almıyordu. 2018 yılında da yapımına başlanması planlanan 16 demiryolu hattından biri de Erzincan – Gümüşhane – Trabzon demiryolu hattı olduğunun belirtildiğini hatırlatan Milletvekili Tığlı; “2019 Şubat ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Erzincan’dan Trabzon’a proje çalışmaları devam ediyor ifadeleriyle Trabzon’a demiryolunu müjdelerken ve bu güzergahta Giresun’un yer almayacağını işaret ederken bu arkadaşlarımız Ankara’da Ulaştırma Bakanından randevu alıp fotoğraf çektirip sanırım haber olma peşinde enerji sarf ediyordu” açıklamasını yaptı.

“Vizyon Diye Diye Giresun’u Her Konuda Haksızlığa Mahkûm Ettiniz”

Milletvekili Tığlı; “Dikkatinizi çekmek istiyorum, AKP hızlı tren hattı projesini yeni bir kararla 2053 Vizyon Projesi olarak Trabzon’a müjdeliyor. Trabzon kamuoyu da haliyle bu proje ne zaman başlayacak ne zaman bitecek diyerek somut bir yaklaşımla iktidarı sorguluyor. Ama konu bize gelince korkarım ki iktidar temsilcileri, “bu karar bir tek Giresun için değil” şeklinde akla zarar bir açıklama yaparlarsa hiç şaşırmam” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı; “Dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Cahit Turhan’a Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayacak demiryolu hattının projesi ve güzergâhı kesinleşti mi? diye sorduğumda “15 Mayıs 2019’da aldığım cevap: Erzincan- Trabzon arasında 200 km/h hıza uygun yeni çift hatlı, sinyalli ve elektrikli hızlı tren hattı yapılması planlandığını ve kesin proje hazırlama işi için 11 Eylül 2018’de sözleşme imzalanarak etüt çalışmalarına başlandığını” ifade etmişti. Hatta Etüt Proje bedelinin 19.4 Milyon TL, 2019 yılı ödeneğinin 1.4 Milyon TL olduğu ifade edilmişti. Yine bu AKP’li arkadaşlar demiryolu sözü verip fotoğraf çektirdiği zamanlardan bahsediyorum. Yani demem o ki; AKP’de işine geldiği zaman “devlette devamlılık” diyor ya, Giresun İli söz verilen hizmet ve vaat edilen projeler noktasında aynı devamlılık esasına uygun hareket edilerek kandırılmaya devam ediliyor” sözleri ile açıklamalarına son verdi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL