Siyaset

Milletvekili Necati Tığlı, Stadyumdan Çıkan Hurdalar Ne Oldu Diye Sordu

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Bakan Kurum ve Bakan Nebati’ye stadyumdan çıkan hurdalar ne oldu diye sordu.

Milletvekili Necati Tığlı, Stadyumdan Çıkan Hurdalar Ne Oldu Diye Sordu

AKP’nin 2019 yerel seçimler öncesi vaatleri arasında mega proje olarak yer alan Giresun Millet Bahçesi Projesi vardı. Bu proje Giresun Atatürk Stadyumu yıkılacak ve o araziye yapılacaktı.
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “stadyumun yıkılması ile birlikte ortaya çıkan hurdaları ve bu hurdaların akıbetini öğrenmek için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye stadyumdan çıkan hurda malzemelere ne olduğunu” sordu.
Bakan Murat Kurum ve Nureddin Nebati’ye “Atatürk Stadı için yıkım ve hurda ihalesi yapıldı mı? Yapıldıysa kamuoyuna açık olacak şekilde Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) sayfasında neden yer almadı” diyen CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a aşağıda ki kritik soruları yöneltti:
Hurda ihalesi ne zaman ve hangi usule göre yapılmıştır? İhaleyi hangi kurum ya da kuruluş ne zaman yapmıştır? İhaleyi hangi şirket / kişi ne kadar bir bedelle kazanmıştır? Hurda malzemelerin Makine ve Kimya Endüstrisi’ne verildiği doğru mudur?
Çıkan hurda malzemelerin maddi değeri ve akıbetine ilişkin Bakanlığınızın bilgisi var mıdır?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL