Güncel Siyaset

Milletvekili Gezmiş, “Eşit Atama” İstedi

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Yeni atanan Valilerimizi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyor, vatanımız milletimiz için güzel hizmetlere imza atmalarını temenni ediyorum.” dedi.

Milletvekili Gezmiş, “Eşit Atama” İstedi

Gezmiş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında söz, yetki, karar organlarında kadınların yok sayılmasına tepki göstererek şöyle devam etti: Eşit temsil ve eşit atama istiyoruz. Ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki, Kadınlar maalesef siyasette, bürokraside her yerde yok sayılmaya devam ediliyor. Bizler “eşit temsil”, “eşit atama”  diye haykırırken görüyoruz ki; yeni atanan valilerin hemen hepsi erkek! Nüfusun yarısı kadın ve de binlerce Siyasal Bilgiler mezunu kadın var iken eşit atama yapılmaması çok üzücü. Hiçbir medeni ülke yoktur ki kadını görünür kademelerde yok sayan!

Atatürk Türkiyesi’nde Eşitlik İstiyoruz

Bizler Atatürk’ün kurduğu bu ülkede ve Atatürk’ün önerdiği şekilde toplumun her alanında kadın kimliğini görünür kılmak, söz yetki karar organlarında eşitliği sağlamak için mücadelemize devam edeceğiz. Ve bir gün mutlaka başaracağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL