Siyaset

“Memur ve Emekliyi Perişan Ettiniz”

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilere yapılan yüzde 25’lik zammı şiddetle eleştirerek “AKP iktidarı memurumuzu ve emeklilerimizi açlığa ve sefalete itmiştir. Memur ve emekliyi perişan ettiniz.” dedi.

“Memur ve Emekliyi Perişan Ettiniz”

İl Başkanı Uzunalioğlu sözlerine devam ederek “Zammın açıklanacağının duyurulduğu sabah artık güvenirliğini kaybetmiş olan TÜİK, Aralık ayı tüketici enflasyonunun yüzde 1.18 ve bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 64.27 olarak açıkladı.
Sözde bu verilere göre, Sayın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilere yüzde 16,48 oranında zam alacağını ancak zam oranının yüzde 25 olarak uygulanacağını müjdeledi.
Bir kaç gün önce vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin artışlara uygulanan yeniden değerlendirme oranı yüzde 122,93 olarak açıklanmasına rağmen memura ve emekliye reva gördüğünüz yüzde 25 zamla sadaka mı veriyorsunuz? Kimse aklımızla dalga geçmesin. Alacağınız vergilere yüzde 122, işverenin ödeyeceği asgari ücrete yüzde 54 zam yapıp sözde düştüğünü söylediğiniz enflasyonun yüzde 64 olduğunu açıklayıp buna karşın memura ve emekliye yüzde 25 veriyorsunuz.
Son yılda Türkiye’de çarşıda, pazarda, akaryakıt istasyonunda ve tüm alışveriş kalemlerinde yaşadığımız gerçek yıllık enflasyon ortalama yüzde 200’dir. Memur ve emekli maaşı asgari ücretin altında kalmıştır.
Hayat pahalılığına katlanan millet, kalkınan ise kollanan yandaşlar. Ve siz buna Avrupa bizi kıskanıyor diyorsunuz Biz de buna açlık, sefalet ve zulüm diyoruz.
Ama az kaldı. Memur ve emekli kendine reva görünen muameleyi asla unutmayacak, ilk seçimde önüne gelen sandıkla AKP’yi iktidardan gönderecektir. Ve herkesin hak ettiği ücreti alacağı, hak, hukuk ve adaletin hakim olduğu Türkiye’de yaşayacağız.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL