Siyaset Yerel

“Mavi Göl’ü “Çamur” Gölü Haline Getirenlerden Hesap Sorulmalıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu; “Giresun’un en önemli turizm destinasyonlarından olan ve her yıl yaklaşık 150 bin turisti ağırlayan Mavi Göl’den, tam da ziyaret mevsiminde eser kalmamıştır.” dedi.

“Mavi Göl’ü “Çamur” Gölü Haline Getirenlerden Hesap Sorulmalıdır”

DSİ’nin gölün biraz yukarısında ki dere yatağında iş makineleri ile yaptığı çalışma sayesinde Mavi Göl’ün “Çamur” göl haline dönüştürüldüğünü belirten Başkan Uzunalioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
“Gelen ziyaretçiler hayal kırıklığı yaşamışlardır. Birçok ziyaretçi de yoldan geri dönmüştür.
Temizlenmesi ve yeniden Mavi Göl olması çok uzun zaman alacak olan bu güzide bölgemiz, bu yıl turizm sezonunu kaçıracaktır. Bu önemli turizm merkezimizi birkaç iş bilmez tarafından şimdilik yitirmiş durumdayız. Turizmde kıt kaynak ve imkanlarla var olma mücadelesi veren Giresun’a büyük kötülük yapılmıştır. Bu işlem, gölün turkuaz renge en fazla dönüştüğü ve en fazla misafirin ziyaret ettiği Ağustos ayında yapılmamalıydı. Bu Giresun’a yapılmış bir ihanettir ve Giresun Valiliği bu konuda derhal bir soruşturma başlatmalıdır. İlgili tüm devlet kurumları olayı soruşturmalı, sorumlular hakkında cezai müeyyidelerde dahil olmak üzere gereğini yapmalıdır.” ifadelerine yer verdi..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL