Köşe Yazısı

MAAŞLAR VE ZAMLAR…

Yeni yılda herkeste olduğu gibi bizlerde de bir zam beklentisi vardı. Ama kimse yeni yıla girdiğimiz ilk dakikalarda böylesine büyük bir zam haberi beklemiyordu, beklemiyorduk… Özellikle de elektrik, doğal gaz..

MAAŞLAR VE ZAMLAR…

Yeni yılda herkeste olduğu gibi bizlerde de bir zam beklentisi vardı. Ama kimse yeni yıla girdiğimiz ilk dakikalarda böylesine büyük bir zam haberi beklemiyordu, beklemiyorduk… Özellikle de elektrik, doğal gaz ve benzin gibi enerjiye yapılan zamlar da bir kez daha pes dedirtti. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra rahatladık derken sevinçler yine kursaklarda kaldı. Vatandaşlar açıklanan enflasyon oranlarına inanamıyor. Aralık 2021 enflasyonu yüzde 13,58, 2021 yıllık enflasyon da yüzde 36,08 oldu. Aralık 2021 enflasyonunun yüzde 13,58 olarak gerçekleşmesinden sonra SSK ve BAĞKUR emeklilere yapılacak zam oranı yüzde 25,

  1. Memur ve memur emeklileri ise yüzde 27,48 oldu. Bu oranların yanı sıra ek zam da gündemde. Bakalım bizleri daha neler neler bekliyor?

Türkiye’de Omicron varyantı etkisini gün ve gün artırıyor. Hızla yayılan bu yeni varyant’ın en belirgin özelliği hızlı yayılması. O yüzden daha dikkatli olmalıyız ve kurallara riayet etmemiz gerekiyor. Bu virüs’ten korunmanın en etkili aracı olan AŞI’mızı olalım. MASKE-MESAFE ve TEMİZLİK kurallarına uyalım.

Giresunspor’da Ligin ikinci yarısının hazırlıkları başladı. İlk maçımız deplasmanda Galatasaray ile olacak. Hazırlık sürecini iyi değerlendirip Galatasaray maçından puan veya puanlar alıp ligin ikinci devresine güzel bir başlangıç yapmalıyız. Bu arada da transfer çalışmaları devam etmekte. Eksik olan mevkiler de transferlerimizi yapıp takıma kısa sürede dahil etmemiz gerekiyor. Bulancakspor’da hoca değişikliği. Ligin ilk yarısında istediğini yapamayan Bulancakspor ligin 2.yarısında yeni hoca ile yoluna devam edecek. Umarım ligin 2.yarısında daha başarılı bir Bulancakspor izleriz.

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim

SAVAŞ’ımın yokluğunun 3918’nci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL