Güncel Yerel

Lider Çocuk Tarım Kampı’nda Çocuklar Balıkçılığı Öğrendiler

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Merkez Namık Kemal İlkokulu 4. Sınıfından 34 öğrencinin katılımıyla 10-12 Mayıs 2022 tarihleri arasında Lider Çocuk Tarım Kampı gerçekleştirildi.

Lider Çocuk Tarım Kampı’nda Çocuklar Balıkçılığı Öğrendiler

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, ülke genelinde yürütülen ve ilkokul 4.sınıf öğrencilerine “Hayatın Merkezinde Tarım, Tarımın Merkezinde Çocuk” ilkesinden yola çıkarak, doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermeyi amaçlayan ‘Lider Çocuk Tarım Kampı; İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce, Giresun Merkez Namık Kemal İlkokulu 4. Sınıfından 34 öğrencinin katılımıyla 10-12 Mayıs 2022 tarihleri arasında 3 gün süreyle gerçekleştirildi.

Lider Çocuk Tarım Kampı’nın 2022 yılı teması “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda; öğrencilerin balıkçılık ve su ürünleri konularında bilgilerini arttırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla balıkçılık ve su kaynaklarını tanıtmak, balık tüketiminin beslenmemizdeki önemi, yörelerine özgü türleri tanımaları, kaybolmakta olan türlere karşı doğa ve çevre bilincinin geliştirilmesi vb. konularda çocuklara eğitimler verilmiş ve eğlenceli etkinlikler yapılmıştır.

Kampın birinci gününde öğrencilere;  Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından toplantı salonunda  ‘’Geleneksel Kıyı Balıkçılığı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği ’’ konusunda slayt gösterisiyle bilgi verilerek, limanda balıkçı tekneleri ziyaret edildi. İkinci gün öğrenciler, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünü ziyareti ederek balıkçılık konusunda bilgilendirildiler ayrıca akvaryumu incelediler. Öğleden sonra alabalık tesisi ziyaret edildi. Üçüncü gün öğrencilerin Tarım Kampı hakkındaki görüş-düşünceleri ile balıkçılık hakkındaki önerileri dinlendi.

Çocuklara katılım belgelerinin ve hediyelerinin verilmesiyle etkinlik başarıyla sona erdi. Lider çocuklar, unutamayacakları güzel anılar ve kazandıkları yeni bilgilerle okullarına döndüler.” ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL