Güncel Yaşam

Kovanlık Yöresel Tarım Kadınlara İstihdam Sağlıyor

Kovanlık Beldesi Üreten Kadınlar projesi ile bölgede yöresel ve organik ürünlerin üretimini gerçekleştiriyor. 

Kovanlık Yöresel Tarım Kadınlara İstihdam Sağlıyor

Giresun ili Bulancak ilçesinde yer alan Kovanlık Beldesi ve Doğu Karadeniz Projesi ve kalkınma idaresi (DOKAP) Başkanlığı tarafından yürütülen Kovanlık Beldesi Üreten Kadınlar projesi ile bölgede yöresel ve organik ürünlerin üretimi gerçekleştiriliyor, ayrıca bölgede ekonomiye de katkıda bulunuyor ve böylelikle de bölgemizde bulunan kadınlara istihdam sağlanıyor.

Belde sakinlerinden Kübra Demir ; ‘Kovanlık Yöresel Tarım mevsime özel ürünler üretiyor her mevsim ürünler farklı şu an çilek mevsimi için yayladayız .Müşterilerimizin istediğine göre sipariş alıp çilek reçeli yapıyoruz. Memleket lezzetlerinin özlemi çekenler internet sitemizden veya telefon ile bizlere ulaşabilirler. Türkiye’nin dört bir yanına kargolarımız mevcuttur. En doğal ,en organik ürünler kovanlık yöresel tarımda “diye konuştu.

Ürünlerin doğallığını belirten Demir ;”Süt, yoğurt, tere yağlarımız ve peynirlerimizi yayla bulunan kadınlarımız üretiyor bunun haricinde lahana havuç, patates gibi ürünleri de işleyip müşterilerimizin sofralarına buluşturuyoruz. Yaylada ,köyde ,beldemizde üretilen ürünleri imalathanemizde yapım sofralara hazır hale getiriyor ve çevre köylerde bulunan kadınlarda ürettikleri ürünler ile ev ekonomisine katkı sağlıyor ‘ dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL