Köşe Yazısı

KONU FINDIK..!

İYİ Haftalar… Yarın Haziran ayına giriyoruz FINDIK için rekolte ve Fiyat hesapları yapılacak inanıyorum ki bu hesaplama doğru olmayacak. Fındığımızın % 72’si ihraç olmaktadır. İhracatta devamlı en önde olan fındığımız..

KONU FINDIK..!

İYİ Haftalar…

Yarın Haziran ayına giriyoruz FINDIK için rekolte ve Fiyat hesapları yapılacak inanıyorum ki bu hesaplama doğru olmayacak. Fındığımızın % 72’si ihraç olmaktadır. İhracatta devamlı en önde olan fındığımız neden değerini bulmuyor. 2022 yılı Fındık mahsulünün değeri 55 TL’den eksik olmamalı.

Geçen yıl yaş çayın kg alım fiyatı 3,87 TL iken, bu yıl % 73’ün üzerinde bir artış göstererek 6,70 TL’ye çıktı. 13 kuruş olan çay destekleme fiyatı da % 130 artışla 30 kuruş oldu. Ayçiçek yağı ise geçen yıl 84.75 TL’den satılırken, maalesef bu yıl sınırları zorlayarak % 102 artışla 172.02 TL’den alıcı buluyor.

Kadim dostum ve Okul arkadaşım, Türkiye’nin Gururu ŞENOL GÜNEŞ Hocanın değerli kayınvalidesi ve SEMRA GÜNEŞ’in Annesi Sayın Leman Kamiloğlu’nu Pazar günü Trabzon’da son yolculuğuna dualarla uğurladık. Merhumeye Allah’tan Rahmet, KAMİLOĞLU ve GÜNEŞ Ailelerine Sabırlar Dilerim.

Giresun Üniversitesi’nin önceki Rektörü Prof. Dr. CEVDET COŞKUN’un Üç yıl süren Davalardan Beraat ettiğini öğrenmiş bulunuyorum. Kendisini tanırım ve Dürüstlüğüne son derece güvenirim. Adalet yerini bulmuş, Başarılarının devamını dilerim.

Geçtiğimiz günlerde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 6 kahraman askerimizin şehit düştüğü haberi hepimizin ciğerini yakmıştı. İçimizdeki ateş daha sönmemişken, o günden bu yana 3 kahramanımızı daha şehit verdik. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar diliyorum.

Covid-19’da zorlu bir süreci çok şükür ki geride bıraktık. Son gelişme olarak da Sağlık Bakanı Koca, günlük vaka sayılarının arka arkaya üç gün binin altında seyretmesinin ardından maske takma mecburiyetinin toplu taşıma araçları için de sonlandırıldığını açıkladı. Ancak sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilecek.

Giresunspor Haziran ayında Olağan Genel Kurul gerçekleştirecek. Şuan için Mevcut Başkan Hakan Karaahmet dışında bir aday bulunmuyor. Kongrenin şimdiden Giresunspor camiası için hayırlı olmasını diliyorum.

Pazarsuyu Spor Kulübü bu sezon tecrübe kazandı. İnanıyorum ki önümüzdeki sezonda daha iyi işlere imza atacağız. İlk senemizde deneyim kazanmış olduk. Giresunspor’umuza ve Pazarsuyu Spor Kulübümüze Başarılar Dilerim.

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim

SAVAŞ’ımın yokluğunun 4066’ncı Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL