Güncel Yerel

Keşap’ta Toplu Açılış Töreni Yapıldı

Keşap için gecesini gündüzüne katan Belediye Başkanı Mehmet Emür, gerçekleştirilen görkemli geceyle ilçeye kazandırılan muhteşem projelerin açılışını gerçekleştirdi.

Keşap’ta Toplu Açılış Töreni Yapıldı

Fındıklı mahallesindeki yeni yapılan Kent Meydanındaki etkinlikte, meydan ve sahil ışıklandırma projelerinin açılışları yapıldı. Keşap halkı yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Emür’e bir kez daha sevgi gösterisinde bulundu.

Açılış törenine Keşap Belediyespor’un eski futbolcusu Abdülmuttalip Ayhan, Yahya Altun ve Resul Dindar konserleri renk kattı. Törene İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Can, Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık Belde Belediye Başkanı Harun Kalıntaş, Ak Parti Keşap  İlçe Başkanı Samet Küçük, Belediye Meclis üyeleri, il, ilçe protokolü, STK temsilcileri, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Emür; “Sayın konuklarımız, Keşap’ın güzel insanları hepiniz açılışımıza  hoş geldiniz. Değerli hemşerilerim Korona belası yüzünden toplu açılışlar yapmayı, festivaller düzenlemeyi çok özledik. Şükürler olsun o kâbus dolu süreci artık atlattık. İlçemize çok güzel hizmetler yaptık. Bunlardan biri de şu anda bu töreni yaptığımız Kent Meydanı’dır. Burası hurdaların yer aldığı, çöplerin atıldığı atıl bir alandı. Yörede oturan halkımız 2019′ da,’ Başkanım burası meydan olsun, park olsun’ dediler. İşte onlar istedi burası meydan oldu, park oldu. Arka tarafta kafe bölümümüz var. Gördüğünüz gibi meydanın hemen yanında yapmakta olduğumuz belediye binamızın kaba inşaatı devam ediyor. Binamızın otopark bölümü var. İçinde sosyal etkinliklerin yapılacağı bir kültür sitesi olacak. Bu akşam ayrıca sahilde yaptığımız ışıklandırma sistemimizin açılışını da yapacağız. İlçemize çok güzel bir fakülte kazandırmanın gururunu yaşamıştık. Ancak o yangın hadisesi hepimizi üzdü. Ama şükürler olsun, hem milletvekillerimiz hem de Üniversitemizin Rektörü Keşaplı hemşerimiz, değerli abimiz Yılmaz Can Hocamızla birlikte takip ettik.16 milyon 500 bin lira ödenek çıkarıldı. İhalesi tamamlandı ve yapımına başlandı. İnşallah Eylül ayında eğitim- öğretime açacağız. Buna benzer bir program da orda yapacağız. İlçemize doğalgazı getirdik çok şükür. Keşap’ın 3/2′ sine  doğalgaz bağlandı. Kalan 3/1′ ine bağlanması için Enerji Bakanımızla görüştük. Haziran-Temmuz ayında çalışmalar  başlayacak.

Gençlerin ve tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını’da kutlayan Başkan Emür, gençlere yeni bir müjde vererek Keşap Belediyesi Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksinin yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi.

Konuşmaların ardından toplu açılış törenine geçildi. Başkan Emür ile protokol üyeleri açılış kurdelasını birlikte keserken sahil ışıkları ve Kent Meydanının ışıkları yandı sahnede ve vatandaşlarda büyük coşku yaşandı. Öte yandan havai fişek gösterisi ise geceye damga vurdu.

Resul Dindar, meydanı hıncahınç dolduran kalabalığa hareketli saatler yaşattı. Başkan Emür, Dindar’ a Keşap Belediyespor’un formasını ve Keşap Halısı hediye etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL