Kültür-Sanat Yerel

Kent Kültürü ve Basın Tarihi Sergisinin Açılışı Yapıldı

Vali Enver Ünlü, Ömer Erden Menteşeoğlu anısına düzenlenen Kent Kültürü ve Basın Tarihi Sergisi’nin açılışına katıldı.

Kent Kültürü ve Basın Tarihi Sergisinin Açılışı Yapıldı

Vali Ünlü, Hüseyin Gazi Menteşeoğlu’nun kişisel arşivinde yer alan ve Giresun’a özgü eski fotoğraflar, Osmanlı dönemi gazeteler, 1900’lü yıllarda matbaa sektöründe kullanılan aletler ve çeşitli belgelerin yer aldığı serginin açılışını, Araştırmacı Gazeteci Yazar Hüseyin Gazi Menteşeoğlu ile birlikte yaptı.
Giresun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile koordineli olarak, 46. Turizm haftası kapsamında Can Akengin Sanat Galerisi’nde 18 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen “Ömer Erden Menteşeoğlu Giresun Kent Kültürü ve Basın Tarihi Sergisi” bu yıl 4’üncü defa düzenleniyor.
Sergiye adını veren Ömer Erdem Menteşeoğlu’nun oğlu Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, verdiği bilgide; “Sergimizde genelde Osmanlıca evraklar, Osmanlıca gazeteler ve Türkçe efemeralar var. Ayrıca Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eski Giresun fotoğrafları var. Toplamda 100 civarı belge ve fotoğrafı çerçeveleyip sergimizi ziyaret eden insanların beğenisine sunuyoruz. 1900’lü yıllarda matbuat sektöründe kullanılan klişeler ve diğer matbuat aletleri sergiledik. Bu sergiyi babamızın adına düzenlediğimizden, onun adına; Plaketlerinin, daktilosunun ve birkaç fotoğrafının yer aldığı bir köşe oluşturduk” diyerek serginin asıl kaynağının 2001 yılından itibaren topladığı Giresun’la ilgili efemeralar ve fotoğraflar olduğunu belirtti.
Serginin açılışına; Vali Enver Ünlü, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, kurum amirleri ve sanatseverler katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL