Genel

KEDİ EVİNE YEMEK DEĞİL MAMA BIRAKIN LEFHASI ASTILAR!

Sahilde kayalıklar üzerinde bulunan kedi evlerine bazı hayvanseverler tarafından bırakılan yemekler onların barınağını kirlettiği için duyarlı vatandaşların tepkilerine neden oldu.

KEDİ EVİNE YEMEK DEĞİL MAMA BIRAKIN LEFHASI ASTILAR!

Sahilde kayalıklar üzerinde bulunan kedi evlerine bazı hayvanseverler tarafından bırakılan yemekler onların barınağını kirlettiği için duyarlı vatandaşların tepkilerine neden oldu. Giresun merkeze bağlı Seldeğirmeni Mahallesi’nde deniz sahilinde hayvanseverler tarafından bırakılan ahşap kedi evleri birçok sokak hayvanına barınak oluyor. Merhametli bazı hayvanseverler evlerinde artan yemekleri buraya getirip herhangi bir kaba koymak yerine kedi evlerinin içerisinde zemin üzerine koyunca ortaya doğal olarak kirlilik çıkıyor.

 DUYARLI VATANDAŞLAR UYARDI

Yine iddiaya göre mahallelerde kedilerin toplanarak deniz kıyısına getirildiği kedilerin soğuk kış günlerinde özellikle gözlerinde sorunlar yaşayarak hasta oldukları gözlendi.  İşte bu yüzden hayvanlara sahip çıkılmasını onlara verilecek olan yemeklerin evlerinin içerisine dökülerek değil kaplarına konulmasını isteyen duyarlı vatandaşlar kedi evlerinin üzerine işte bu notu yazdılar. “Mahallenizdeki kedileri toplayıp sahile getirmeyin feci bir şekilde ölümlerine sebep oluyorsunuz. Yemediğiniz yemek artıklarını bulgur, pirinç, ekmek kızartması bırakıp kedilerin yaşam alanını kirletmeyin! Çöplerinizi çöp kutusuna atın. Eğer iyilik yapmak istiyorsanız bir kutu mama almanız yeterli! “notuyla uyarıda bulundular.
Uyarı levhası yaptırılan kedi evlerinde kedilerin oldukça mutlu olduğu görüntülere yansıdı. Kayalıkları kendilerine mesken eden evlerinden memnun olan hayvanlar burada yaşamlarını sürerken bazı hayvanseverlerin bilinçli olmaları istendi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL