Bulancak

KAYMAKAM TUNA’ DAN ESNAF KREDİ KEFALET KOOPERATİFİNE ZİYARET

Bulancak Kaymakamı Ali İkram TUNA, Bulancak Kredi kefalet Kooperatifini ziyaret etti.

KAYMAKAM TUNA’ DAN ESNAF KREDİ KEFALET KOOPERATİFİNE ZİYARET

Ziyaret esnasında Bulancak Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Giresun Ticaret İl Müdürü Ali YILDIRIM, Yönetim Kurulu Üyeleri Bulancak Vergi Dairesi Müdürü Muhsin YILDIRIM ve Öz Giresun Kredi ve Kefalet Kooperatifi Müdürü Murat AKYÖN de hazır bulundu.

Sayın TUNA’ ya sunum yapan Bulancak Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali YILDIRIM;

“İşletme ihtiyaçlarının karşılanması amaçlı Hazine destekli İşletme Kredisi ve yatırım harcaması amaçlı (dükkân-işyeri alımı) esnaf kredisi talep eden esnafımıza, adil, etkin, güvenli, şeffaflık, hakkaniyet içerisinde ve de hızlı ve kolay bir şekilde standart şartlarla kredilere kefalet edilmektedir. Göreve geldiğimiz 01.09.2021- 22.02.2022 tarihi itibari ile kredi talep esnaflarımızın, kredi başvuruları şu şekilde değerlendirilmiştir. Bugüne kadar toplam 126 esnafımız kredi başvurusu yapmıştır. Bunlardan;

78 esnafımız kredi kullanım şartlarını yerine getirmiş, hem kooperatifimiz kayyum heyeti tarafından ve hem de Bulancak halk bankası tarafından uygun görülmüş olan toplam 10.744.000.00 ₺ krediye kefalet edilmiştir. Ayrıca kayyumu heyetinin göreve geldiği 01.09.2021 tarihi itibari ile 2.421.237,00 ₺ tutarında 6 (altı) esnafımıza Yatırım ve Destek Kredisine kefalet edilmiştir.

Kredi puanlaması ve teminat yetersizliği sebebi ile 23 esnafımızın kredi kullanım talebi karşılanamamıştır.

11 esnafımızın talebi hem Halk bankası hem de yönetim kurulumuz tarafın onaylanmış ancak, esnaflarımız kendileri isteği ile (Daha sonra kullanmak üzere) ertelemişlerdir. Diledikleri zamanda kullanabileceklerdir. 8 esnafımızın, yeni talep dilekçesi, kredi puanına bakılmak üzere Halk Bankası Bulancak Şubesine gönderilmiştir. Uygun görüldüğü takdirde, dilekçeler yönetim kurulu tarafından değerlendirilecektir. Yönetim Kurulu (Kayyum heyeti) göreve başladıktan sonra ise 84 esnafımıza 13.165.237,00 ₺ krediye kefalet edilmiştir. Menkul mal rehni için, 600,00 ₺ tutarındaki noter masrafı 55,00 ₺’ye indirilmiştir. Bu işlem ile esnaflarımıza ciddi bir kazanım sağlanmıştır. Bulancak Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, heyetimiz döneminde, 24 Temmuz 2021 Genel Kurul Toplantı Salonu ücreti, Avukatlara birikmiş Hakediş ödemeleri, işten ayrılan Personellere yapılan kıdem ve ihbar tazminatı, yeni alınan demirbaşlar, Personel maaş ve sigorta ödemeleri nedeniyle toplam 241.354,58 ₺ harcama yapılmış olup, temsil ağırlama harcaması yapılmamıştır.’’ dedi.

Kaymakam Tuna, memnuniyetini ifade ederek başarılar diledi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL