Asayiş Genel Güncel

“KARDEŞİMİZ ZEKİ CAN İÇİN ADALET İSTİYORUZ!”

Giresun Kalesi’nde 1 Temmuz 2021 tarihinde seyyar satıcılarla arasında çıkan kavgada bir grup tarafından darp edilen Zeki Can Bebek (23) kavgadan yaklaşık 9 saat sonra hayatını kaybetmişti.

“KARDEŞİMİZ ZEKİ CAN İÇİN ADALET İSTİYORUZ!”

Olayın üzerinden geçen sürede adalet arayışını sürdürmeye devam eden 23 yaşındaki Zeki Can Bebek’in kardeşleri, Zeki Can Bebek’in iddia edildiği gibi alkol sebebiyle değil, darp dolayısıyla vefat ettiğini Adli Tıp Raporları sonucunda ortaya çıkardılar.

Kardeşinin ölümüne sebep olanların yargılanmalarını ve cezalarını çekmelerini istediklerini belirten Berrin AYDIN konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“ Olay 1 Temmuz günü Giresun Kalesi’nde mısır ocağı olan kardeşim ZekiCan Bebek ve semaver çay yapan Cengiz Gün ve ailesi arasında geçiyor. Cengiz Gün her yıl sezon açıldığında kardeşim ve diğer esnaflar ile aralarında mutlaka bir olay çıkaran bir kişi. Ayrıca özel çocuklara eğitim veren bir öğretmen. Olay günü öncesi kardeşime sürekli polis falan gelince kaleye asker kaçağı var diye sürekli laf atıyor. Artık kardeşiminde gururuna dokunuyor. ZekiCan gitsinde onun yaptığı işi ben yapayım istiyor. Kardeşimle aralarında asker kaçağı dediği için  bir sürtüşme geçiyor ve kardeşimi Cengiz Gün’ün yeğeni Sencer arıyor.

Kaleye gel görüşelim diyor kardeşimde gidiyor gittiğinde bunlar ailecek toplanmışlar kardeşime saldırmışlar. Akabinde şikâyetler yapılıyor hastaneden darp raporları alınıyor.Giresun Kalesi’ne gel görüşelim diyor, kardeşimde gidiyor. Gittiğinde bunlar ailecek toplanmışlar kardeşime saldırmışlar. Akabinde şikayetler yapılıyor hastaneden darp raporları alınıyor. Bir bulguya rastlanamıyor sadece alkollü deniliyor bize. Bende iş çıkışı hastaneye gittiğimde kardeşim ağrıdan kıvranıyor, doktora sordum alkollü olduğu için ilaç veremiyoruz dedi bana.  Kalp krizi için tekrar bir tahlil için 3 saat geçmesi gerekçesi ile bizi beklettiler. O üç saati zor geçirdik kardeşim kendini oradan oraya atıyor boğuluyor. Zaman geçti tahliller tekrarlandı o arada kardeşim yere düştü kendinden geçti. Eşim ile bende kolundayız. Kardeşim bir tarafa eşim bir tarafa düştü. Ben bağırıyorum kimse yokmu diye. Hiç kimse bize yardımcı olmazken hasta yakını gelip yardım etti ve kardeşimi sedyeye aldık. O arada hemşire geldi tahlillerde herhangi bir şey olmadığını bir iğne yaptı ve gidebilirsiniz dedi. Kardeşime sesleniyorum Zeki Can hadi gidelim diye kalkamıyor. Sonra yüz üstü yatan kardeşimi nefes alamaz diye çevirelim dedik diğer kardeşim ile çevirdik bir baktık düştüğü için gözünün önünde morluk var. Kendisi de morarmaya başlamış bağırdım doktor bey hemşire hanım diye geldiler. Kardeşim neden morardı böyle değildi dedim nabız tansiyon aldılar, ikiside yoktu. Orada bizi kandırdılar doktor geldi EKG alalım dedi. EKG 85 gösterdi üç saniye sonra sıfır oldu hemen kırmızı alana alalım dedi doktor. Kardeşim ile ben götürdüm sedyeyle kardeşimi kimse yine yok. Götürdük bağırıyordu. Doktorlar girdi çıktı yarım saat gibi bir süre içerisinde başka bir doktor çıkıp bize yapay kalbe bağladıklarını, diyalize bağlayacaklarını kalbi kurtarmaya gideceklerini söyledi 10 dakika önce bizi taburcu edecekken şimdi böyle söyleyince biz şok olduk.  Aslında hiçbir şey yapmayıp 5 saat boyunca alkollü muamelesi yapıp bizi orda beklettiler. Sonrasında da çıktılar, hastamızı kaybettik dediler. Hala yorumlara yazıyorlar, kardeşim taşkınlık yapmış hastanede de ondan hemşireler doktorlar ilgilenmemiş. Benim kardeşim alkollü çıkmadı, otopsi raporunda kanda alkol yok.  Uyuşturucu bağımlısı dediler hiç bir şekilde kullanmamış. Bu haberleri çıkaranlardan da kardeşime şiddet uygulayanlardan da hastanede o gece görev yapan tüm personellerdende davacıyız.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL