Güncel Yerel

Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünler Eğitimi Gerçekleşti

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) coğrafi işaretli ürün üreten ve pazarlayanlara yönelik düzenlediği Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Projesi Eğitim Programı kapsamında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde beş günlük eğitim düzenlendi.

Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünler Eğitimi Gerçekleşti

Eğitimin açılışında konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu; “Önceliğimiz bölgemizde coğrafi işaret potansiyeli arz eden ürünleri belirlemek ve bunların tescilini sağlamaktır. Daha sonraki aşamada ise tescilli ürün imalatının özendirilmesi ve bölgemizde üretim çeşitliliği ve istihdamın artırılmasıdır. Dolayısıyla tüketiciye kadar bir yol ağı oluşturmak bölgemiz stratejinin ana hatlarıdır. Bu kapsamda Alucra Oğlak Kebabı, Giresun Fındık Ezmesi. Giresun Kalınkara Fındığı, Giresun Sivri Fındığı, Giresun Tombul Fındığı, Görele Dondurması, Piraziz Elması, Tamzara Dokuması, Çamoluk Şeker Fasulyesi, Çavuşlu Ekmeği ve Şebinkarahisar Dutu, Giresun’un coğrafi işaretli ürünleri olmuştur. Coğrafi işaretli ürün portföyünü geliştirmek ve toplumun buna yönelik bilincini artırmak adına Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Turizm ve Girişimcilik Birim Başkanı Mehmet Bozdoğan, “Dünyada yaklaşık 200 milyar doları bulan coğrafi işaretli ürünler pazarı var. AB’de ise 70 milyar dolar civarında bir coğrafi ürünler pazarı olduğu tahmin ediliyor. Coğrafi ürün tescilini aldığınız zaman aslında atalarınızdan size kalan mirası bir anda markanız haline getiriyorsunuz. Dünyada rekabet artık markalar üzerinde yürüyor. Bizin en zayıf kaldığımız alanlardan bir tanesi markalaşma. Coğrafi işaretli ürünlerdeki potansiyelimizden girişimcilerimiz ve firmalarımızın en fazla faydayı sağlamasını istiyoruz. Bu amaçla bu tür faaliyetleri yürütüyoruz, e-ticaret de günümüzde çok önemli hale geldi” dedi.

22-25 Şubat 2022 tarihleri arasında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan eğitimde, Besim Ogelman tarafından Coğrafi İşaretli Ürün Üreten Firmaların Kurumsallaştırma Desteği, Coğrafi İşaretli Ürünlerin Ticarileştirme ve Ticarileşme Modelleri, Özel Oytun Türkoğlu tarafından Coğrafi İşaretli Ürünlerde Markalaşma ve Marka Yönetimi, Zeynep İyiler tarafından da Coğrafi İşaretli Ürünlerin Dijital Pazarlaması E-ticaret Çalışmaları eğitimleri verildi.

Eğitimin kapanış toplantısında ise firma temsilci ve çalışanlarına sertifikaları taktim edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL