Yerel

Kale Kentsel Dönüşüm Onaylandı Ve Proje Askıya Çıkartıldı

Giresun Belediyesi’nin şehrin çehresini değiştirmek için attığı adımlardan biri olan Kale yamaçlarındaki yapıların kentsel dönüşüme girmesi için başlatılan çalışmalar start aldı.

Kale Kentsel Dönüşüm Onaylandı Ve Proje Askıya Çıkartıldı

Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekânsal, toplumsal koşulları dikkate alarak projelendirilen kentsel dönüşümün Giresun’da da hayata geçecek olması büyük ilgi uyandırdı.
Bu kapsamda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 yıl önce başlatılan Kale Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmalarında; 36.102 m2‘lik alanla ilgili hak sahipliği tespiti ve gayrimenkul değerleme, imar planı, kentsel tasarım, matematiksel ve finansal modeli oluşturma ve hak sahipliği ile uzlaşma süreci tamamlandı.
Proje Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün 26.03.2021 tarih ve 6352 sayılı Kurul Kararı ile onaylanmış olup, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkartıldı.
398 HAK SAHİBİ VAR
Yapılan çalışmalarda alanda;
372 (337 konut-3 işyeri) bağımsız birim, 398 hak sahibi bulunmaktadır. 143 bina tespit edilmiştir, inşaat alanı: 35.378.00 m2‘dir.
Yeni yapılacak proje ile alana;
190 (150 konut-38 işyeri-2 otel) bağımsız birim yerleştirilmektedir, 30 bina planlanmaktadır.
Proje gideri: 127.195.276,91 TL, Proje geliri: 79.921.644,00 TL’dir.
Alanla ilgili rezerv yapı alanı çalışması devam etmekte olup İlimize yapılacak olan TOKİ konutlarından vatandaşlara teklif aşamasında sunulmak üzere tahsis edilmesi hususunda bakanlık takdirleri bekleniyor.
Vatandaşların talepleri ve görüşleri dikkate alınarak hayata geçirilen proje için değerlendirmede bulunan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Kentsel dönüşüm eski bir binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması değildir. Tarihi değerler, manevi değerler, yöresel ve milli mimari, sosyal donatı alanları, ulaşım askları, kısacası çöpüne varıncaya kadar uzun vadeli düşünülerek mahalleye, şehre yeni bir kimlik kazandıracak dönüşüm modelidir. Giresun’un da buna ihtiyacı var. Vatandaşın gönül rızasını alarak, onu mağdur etmeden onun malının değerine değer katabilecek bir dönüşüm modellemesini şehrimizde hayata geçiriyoruz. Bu yapılanmada mülk sahiplerinin kârlı çıkması bizim isteğimizdir. Giresun Belediyesi olarak bu tür projelerde kazancımız vatandaşlarımızın memnuniyetidir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL