Köşe Yazısı

Kadına Şiddete Karşı Bir Fırçada Sen At

Kadın ve Güç Derneğinin (KADGÜÇDER) kıymetli başkanı Fatma Duman aradı. Tüm dernek üyeleriyle birlikte binbir emek ve özveriyle çıkardıkları “KADIN” dergisinin yeni sayısında benim de bir yazımın olmasını arzu ettiğini..

Kadına Şiddete Karşı Bir Fırçada Sen At

Kadın ve Güç Derneğinin (KADGÜÇDER) kıymetli başkanı Fatma Duman aradı. Tüm dernek üyeleriyle birlikte binbir emek ve özveriyle çıkardıkları “KADIN” dergisinin yeni sayısında benim de bir yazımın olmasını arzu ettiğini söyledi.

“KADIN” dergisine vermiş oldukları emek, özveri ve çabalarına başlangıç noktasından itibaren şahit oldum. Dergi başlangıcında uzun istişarelerde bulunduk. Fikirlerimizi paylaştık ortaya harika bir “KADIN” dergisi çıkardılar. KADGÜÇDER olarak, başında bulunduğu derneği ve dergiyi aldılar Avrupa arenalarına kadar taşıdılar. Yayın evlerinin sergilemek ve raflarında bulundurmak için yarıştığı bir modele soktular. Ve hepsinden önemlisi yerel ve ulusal basında kadınlarımıza ses oldular yoldaş oldular. Birbirinden güzel projelere imza atmaya başladılar.

Kadın ve Güç Derneği olarak geçtiğimiz günlerde “Kadına Şiddete” farkındalık yaratmak amacıyla muhteşem bir projeye daha imza attılar “kadına şiddete karşı bir fırça da sen at” ne anlamlı bir bir proje…

Sadece İstanbul’da değil tüm ülkede ses getiren bir proje oldu. STK temsilcilerinin, siyasilerin, Belediye Başkanlarının, Üniversite Rektörlerinin, İş insanlarının ve halkın muhteşem katılımıyla eline fırçasını alan koştu ve rast gele içlerinden geldiği gibi tuvale fırça salladılar. Ne çok duyarlı insanlarımız varmış meğer.

Ülkemizin ücra köşelerinde örf adet ve Kadına özgü yaşamlardan yola çıkarak; Yıllarca töre, namus cinayetlerine kurban verdiğimiz binlerce katledilen kadınlarımız adına boyandı o tuvaller. Namusun erkeğin elinin kiri olarak benimsendiği, namussuzluğun en çok yakıştırıldığı kadınlarımız adına atıldı o fırçalar.

Yaşam realitesini baskı altında yaşamış, şiddet ve işkence gören korku içinde kaderine razı, her şeyi kısıtlanmış şekilde yaşam süren kadınlarımız adına bir araya geldi o kadar insan.

Kadınlarımızla ilgili binlerce yaşam hikayesinden bahsedebiliriz. Binlerce tacizden, şiddetten bahsedebiliriz. Binlerce Kadın cinayetlerinden bahsedebiliriz. Hal böyle olunca KADGÜÇDER gibi derneklerimizin var oluşu kadınlarımıza bambaşka bir değer katıyor. Kadınlarımızın sığınacakları bir liman bir nefes bir güç oluyor.

Ülkemizde kadına yönelik yüzlerce derneklerin uğraşları, çabaları ve kadınlarımız adına mücadeleleri elbette inkar edilemez. Fakat KADGÜÇDER Derneği sadece ülkemizde ses getirmekle kalmayıp, kadınlarımızın sesi olmayı Avrupa arenasına taşıdı. Tüm kulvarlarda, etkinlik, söyleşi ve seminerler dışında adını Kadın’dan alan bir dergiyle var oluşu daha çok kadınımıza ulaşmasına ve yüreğine dokunmasına sebep oldu.

İyi ki; kadına gerçek değeri veren, sahip çıkan, onlara güç ve kuvvet olan KADGÜÇDER ve onlar gibi derneklerimiz var.

Unutmayacağımız bir şey daha var; Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Dünyada her şey kadının eseridir.”

Unutmayacağımız bir şey daha var; Hz. Peygamberin dediği gibi; “Cennet annelerin ayakları altındadır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL