Köşe Yazısı

KADIN HAKLARI GÜNÜ..

İYİ Haftalar… 5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabulü, ülkemizde her yıl “KADIN HAKLARI GÜNÜ” olarak kutlanmakta olup, bu hakkın verilişinin 88. yıldönümünü hep birlikte..

KADIN HAKLARI GÜNÜ..

İYİ Haftalar…
5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabulü, ülkemizde her yıl “KADIN HAKLARI GÜNÜ” olarak kutlanmakta olup, bu hakkın verilişinin 88. yıldönümünü hep birlikte gururla kutluyoruz. Ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı 3 Nisan 1930 tarihinde belediyelerde, 26 Ekim 1933‘te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde ve son olarak da 5 Aralık 1934‘te Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde tanınmıştır. Türkiye, Fransa ve İtalya‘dan 11, Romanya‘dan 12, Bulgaristan‘dan 13, Belçika‘dan 14, İsviçre‘den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur” diyerek Türk kadınının sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır. Bugün birçok alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının hızla artıyor olması ve bu elde ettikleri başarılarla ülkemizin kalkınmasına, ilerlemesine büyük katkılarda bulunmaları değişimin ve dönüşümün en somut örneğidir. Kadınlarımızın değerli olduğu bilinciyle, fedakârlığın ve sevginin ana kaynağı olan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü yürekten kutluyorum ve sözlerimi Atatürk’ün şu sözleriyle noktalamak istiyorum; “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”

İYİ Parti Giresun Merkez İlçe Kongresini coşkuyla yaptı. Bulancak kongresindeki “DAVUL” çalma şovu tepkilere yol açtı. Üstelik şehit cenazesi varken Davul Zurnaya gerek yoktu. Sanki diğer gruba nispet gibi algılandı. Bu da Bulancak’ta partinin iç yüzünü yansıttı. Yanlışlara yanlışlar eklendi.

Giresunspor hazırlıklarına devam ediyor. Lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen yeşil beyazlı ekibimiz çalışmalarına sıkı bir şekilde devam ediyor, inşallah bu çalışmaların sonucunu en iyi şekilde alırız ve üst sıralara doğru tırmanırız.

Bulancakspor deplasmanda mağlup oldu. Takımımızda eksik ve cezalı oyuncular vardı. Eksik olan oyuncular takıma döndüğünde takımımız daha da iyi olacaktır. Artık bu maç geride kaldı, önümüzdeki maça iyi hazırlanıp sahadan üç puanla ayrılmalıyız.

Pazarsuyu Yıldız Spor Kulübü ligdeki ilk galibiyetini aldı. Teknik ekip ve oyuncularımızı kutlarım, takımın ihtiyacı olan üç puanı aldık inşallah bundan sonraki maçlarda seri galibiyetler alarak üst sıralara doğru çıkacağız.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4255’inci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL