Siyaset

İYİ Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Kaya Yıldız; “Sizlerle birlikte tarih yazmak için buradayım”

Eski DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, İYİ Parti Giresun
İl Başkanlığı’nda basın toplantısı gerçekleştirerek, İYİ Parti Giresun Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

İYİ Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Kaya Yıldız; “Sizlerle birlikte tarih yazmak için buradayım”

Kaya Yıldız; “Sayın Başkanım, Sayın İlçe Başkanlarım, Sayın Milletvekili Aday Adayımız Abdülkadir Eroğlu, partimizin cefakar ve çok kıymetli temsilcileri, basınımızın saygıdeğer temsilcileri, Kıymetli misafirler, kıymetli hemşehrilerim, öncelikle bürokrasiden ayrılıp ülkemiz, milletimiz ve Giresunumuz için İYİ Parti çatısı altında milletvekili aday adaylığımı açıklayacağım bugün de beni burada yalnız bırakmayıp desteklediğiniz ve bu güzel anımı paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim.
1970 Bulancak doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. İlkokulu Bulancak Şemsettin Mahallesi’nde Ortaokulu Giresun Atatürk Lisesi’nde hem ortaokulu hem liseye yatılı okudum. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde DSİ’nin bursuyla okuyarak inşaat mühendisi oldum. 1991 yılında okulu bitirdikten sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde burslu olarak mecburi hizmetime başladım.
DSİ’ye girdikten sonra Uşak’ta başladım. Orada 15 yıla yakın inşaat mühendisliği sonrasında Şube Müdürlüğü görevi yaptım. Ankara’da proje ve inşaat dairesi başkanlığı yaptım. Burada Türkiye’nin genelindeki tüm sulama ve taşkın koruma işlerinde bizzat çalıştım. 2017 yılında DSİ Genel Müdürlüğü yardımcısı olarak atandıktan 3 sene sonra 2020 yılında DSİ genel müdürü olarak görevime başladım. Yaklaşık 2 yıldan fazla bir süre DSİ Genel Müdürlüğü görevini yürüttüm. 2022’nin Mayıs ayı itibarıyla bu görevimden ayrılıp yine DSİ’de müfettiş olarak görevime devam ettim.
Kamudaki yaklaşık 31,5 yıllık hem DSİ kamu tecrübesine hem de Ankara’daki yaklaşık 8 yılın üzerindeki bütün kamu bürokrasisi ile ilgili Türk tecrübeye sahibim.
Tabii ki siyaset ile ilgili birkaç şey söylemek gerekirse uzman ve ihtisas sahibi olduğum suya bağlı altyapı yatırımları konusunda yeterli tecrübeye sahip birisi olarak gelecekte milletimiz teveccüh ederse ve bizlere belirli imkanlara verirse fırsatları sunarsa İYİ Partimizin çatısı altında mecliste özellikle plan ve bütçe komisyonunda veya olmazsa eğitim komisyonlarında görev alıp ülkeme ve özellikle Giresun’unumuza faydalı olmak istiyorum.
Ben iki tane evladını devletin en iyi üniversitelerinde okutmuş, birisini iş sahibi yapmış diğeri iş sahibi olmak üzere olan, birisi olarak yine büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda aydın ve milli değerlerine sahip birisi olarak, çocuklarımızın, gençlerimizin, ülkemizin, geleceğin kalkınması ve aydınlığı için mücadele ederek elimi taşın altına koymayı seçtim.
Bunlar için buradayım. Aynı mücadeleleri partimizin çatısı altında yapmak için buradayım. Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi zengin, güçlü ve mutlu bir Türkiye için birlikte tarih yazmak için buradayım. Sizlerle birlikte tarih yazmak için buradayım. İYİ Parti’den Giresun milletvekilliği aday adayıyım.” diye konuştu.
Toplantıya İYİ Parti Giresun İl Başkanı İsmail Bektaşoğlu, Bulancak İlçe Başkanı Nesim Çelik, Milletvekili Aday Adayları ve partililer katıldı.

YORUMLAR (1)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL