Güncel Yerel

İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümünde M. Akif Rahmetle Anıldı

Giresun Üniversitesi öğrencileri İstiklal Marşı’nın Kabulünün yıl dönümünde bir araya geldiler.

İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümünde M. Akif Rahmetle Anıldı

12 Mart nedeniyle düzenlenen geceye üniversite öğrencilerinin yanı sıra Giresun Müftüsü Ramazan Topcan, Giresun Gençleri Manevi Rehberi Necat Demir, Sanatçı Ali Pekdemir ve Gazeteci-Yazar Ferda Akgül de katıldı.

Giresun Müftüsü Topcan konuşmasında, Üniversite gençliğine Akif’in zor zamanlarda vatan milletine olan sevdasını örneklerle anlattı. Gençlerden de Mehmet Akif ruhuyla vatan için hizmet etmelerini tavsiye etti. Ve gençlere her biriniz birer Akif’siniz dedi.

Rehber Necat Demir ise; “Geceye emeği geçen Yurt Müdürü Nurettin Günay ve eğitim memuru Ömer Faruk Günay’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında öğrencilere hitaben biz sizler için varız. Sizler bizim geleceğimiz ve hayallerimizsiniz. Biz her birinizde birer Mehmet Akif aklı ve ufku bekliyoruz. Bu vatanın geleceği sizlersiniz.” dedi.

Sanatçı Ali Pekdemir’in kendine ait kısa bir şiirini okuduğu gecede Gazeteci Ferda Akgül, Mehmet Akif’ten Ye’is şiirini okumadan önce gençlere şiirin ne şartlar altında yazıldığını ve Kurtuluş Savaşı’nda müstemlekeleye razı olanları Akif’in nasıl tokatladığını anlatıp, ümitsizliğin şeytandan olduğunu vurguladı.

Gençler moral ve motivasyonu yüksek olarak salondan ayrıldılar. Her birinin gözlerinde vatan sevgisi daha ışık oldu. İstiklal Marşının şiir formatında hep bir ağızdan okunduğu gece, Necat Demir’in şehitlerimiz için yaptığı dua ile bitirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL