eğitim Güncel

İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması Merkez İlçe Finali Yapıldı

Giresun’da, 101. Yılını kutlanacak “12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinlikleri kapsamında ortaokullar arası “İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması” Merkez İlçe finali yapıldı. 

İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması Merkez İlçe Finali Yapıldı

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Mustafa Kemal  Ortaokulu organizasyonunda, Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Merkez İlçe finali okullarından yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımlarıyla maske, mesafe, hijyen kurallarına riayet edilerek gerçekleştirildi.

Öğrencilerin sırayla sahne alarak İstiklâl Marşı’nı okumalarını takiben jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu; Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Rüya Yücel Merkez İlçe Birincisi seçilmiş ve 2 Mart 2022 tarihinde yapılacak İl Finalinde Merkez İlçeyi temsil etmeye hak kazanmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, bu yarışmaların öğrencilerin milli ve manevi değerlerine bağlılıklarını artırması, vatan, millet, bayrak sevgilerini pekiştirmesi bakımından önemini vurgulayarak, yarışmada öğrencilerin heves ve gayretlerini, milli değerlerini nasıl benimsediklerini bir kez daha gördüklerini belirtti ve emeği geçen tüm yönetici, öğretmen, öğrencilere, ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL