eğitim Genel

İstihdam ve Mesleki Eğitim İçin İşletmelere Aylık 2500 TL Destek

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan ÇAKIRMELİKOĞLU, İlçe Millî Eğitim Müdürü Şenel BULUT ve Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgut HACINOĞMANOĞLU’nu ziyaret ederek Mesleki Eğitim ve Teşvikler konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

İstihdam ve Mesleki Eğitim İçin İşletmelere Aylık 2500 TL Destek

Müdür Hacınoğmanoğlu; “50’nin altında personel çalıştıran işletmeler mesleki eğitim merkezlerine bireysel müracaat ederek teşviklerden yararlanabiliyor ve çalışanlar ustalık belgesi alabiliyor. Ustalık tamamlama programına dâhil olan işletmelere devletimizin 6 ay boyunca asgari ücretin yarısı oranında (yaklaşık 2500 TL) destek veriyor. Böylece hem işveren teşvikten yararlanıyor hem de çalışanlar ustalık belgesi ile belgelendiriliyor.” dedi.
Çakırmelikoğlu; “Bu düzenlemeler, öğrencilerin mesleki becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak ve işletmelerin mali yükümlülüklerini azaltacaktır. Mesleki eğitim almış ve istihdama ihtiyacı olan yetişmiş işgücünün, işgücü piyasalarına katılması yönündeki çalışmaları yakından takip ediyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL