Güncel Yerel

“İnsanlık Kur’an-ı Kerim’e Muhtaç”

Giresun İl Müftülüğünce her ay farklı bir ilçede ‘’Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’’ düzenleniyor.

“İnsanlık Kur’an-ı Kerim’e Muhtaç”

Giresun İl Müftülüğü Tirebolu İlçesi Merkez Camii’nde ‘’Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’’ programı düzenledi.

Programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Kardeşlerim! Bugün burada düzenlemiş olduğumuz ‘Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Programı’ sadece Tirebolu’muza has bir program değil. Bu program, ayda bir muhtelif İlçelerimizde düzenlemiş olduğumuz bir program. Bu ay buradayız, siz değerli kardeşlerimizle beraberiz.

Amacımız, siz değerli kardeşlerimizi Kur’an’la buluşturmak, Kur’an’la meşgul etmek, birlik beraberliğimizi pekiştirmektir. Var olan sıkıntılarımıza ilahi çıkış yolları aramaktır. Vatanımıza, milletimize, aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize, hastalıklarımıza, hastalarımıza dualar etmektir.

Kardeşlerim! Sadece Müslümanlar değil, insanlık Kur’an-ı Kerim’e muhtaç. Kur’an’ın ahlakına muhtaç. Kur’an, aldatıcı ve uyutucu dünya fantezilerine karşı sığınağımızdır.” dedi.

Programda Tirebolu Cintaşı İmam Hatibi İlkay Yılmaz, Tirebolu İmam Hatip Tatbikat Cami Müezzini Engin Narin, Giresun Merkez Hacı Miktat Cami Müezzinleri Hasan Arda ve İsmail Sarıgül Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudular.

Programa Tirebolu İlçe Müftüsü İdris Başkıran, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL