Ekonomi

“İnşaat Müteahhitleri Beton Fiyatlarından Dertli”

Başkan Çakırmelikoğlu; “Bu ayın sonu itibarıyla fiyatlarda yüzde 20 ye yakın yeniden artış olasılığı, fiyat düşüşü beklentisi içinde olan inşaat sektörünü dolayısıyla konut hayali olan vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir.” dedi.

“İnşaat Müteahhitleri Beton Fiyatlarından Dertli”

Altı ay önce 500 TL civarında olan hazır beton fiyatının şuan 1000 TL civarında olmasının inşaat sektörünü vurduğuna değinen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,”Bu ayın sonu itibarıyla fiyatlarda yüzde 20 ye yakın yeniden artış olasılığı, fiyat düşüşü beklentisi içinde olan inşaat sektörünü dolayısıyla konut hayali olan vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir. Aksi taktirde hammadde maliyetlerinin yukarı yönlü hareketi inşaat firmaları ile yan sektörlerin tamamına etki etmektedir. Bu sıkıntıları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere ilgili bakanlıklar ile görüşmekteyiz.” dedi.

Başkan Çakırmelikoğlu, “Ayrıca beton fiyatlarındaki artış kamu müteahhitlerini daha derinden etkilemekte, ihale aldıkları gün ile bugünkü piyasa fiyatları arasındaki maliyet farkının her geçen gün artması malzeme temini ve dolayısıyla ihale sürecini olumsuz etkilemektedir.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL